• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramborový krém
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový krém

autor: AnetkaTom
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový krém
Bramborový krém
Bramborový krém
Bramborový krém
Bramborový krém
Bramborový krém
Bramborový krém
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 700
      g brambory
    • 300
      g mrkev
    • 150
      g máslo
    • 5
      lžíce hladká mouka 50 g
    • 250
      ml smetana ke šlehání 33%
    • 50
      ml mléko 50-100 ml
    • 1
      l vývar z kostí nebo zeleniny
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a nakrájíme na velké kousky, které uvaříme téměř doměkka v osolené vodě v hrnci tak, aby voda dosahovala do poloviny výšky brambor - ty by měly zabrat celé dno hrnce nebo být na sobě.
2
Oloupanou mrkev nakrájíme na malé kostičky. Třetinu másla dáme do hrnce/pánve a necháme rozpustit. Pak přidáme mrkev a zprudka ji orestujeme do lehce osmažené barvy. Pak ji zalejeme částí vývaru tak, aby byla celá ponořená. Přiklopíme pokličkou a dáme dusit.
3
V posledním hrnci rozpustíme zbytek másla, přidáme 5 lžic mouky a uděláme jíšku. Přidáme část vývaru pro zjemnění jíšky. Povaříme. Jakmile bude jíška provařená, odstavíme z plotny.
4
Uvařené brambory rozšleháme mixérem nahrubo ve vodě, ve které se vařily. Rozmixovaný obsah přidáme do hrnce k jíšce. Zamícháme a přidáváme trochu vývaru dle potřeby. Povaříme.
5
Když se jíška s brambory vaří, přidáme vývar dle potřeby tak, aby polévka byla krémová/hustší, ale přitom „tekla". Následně ještě finálně promixujeme polévku (větší kousky brambor by měly zmizet). Povaříme.
6
Do hrnce s polévkou přidáme mrkev i s celým vývarem, promícháme, přidáme smetanu a mléko a povaříme. Dochutíme solí a můžeme podávat.
7
Recept podle p. Josefa Holuba https://www.youtube.com/watch?v=y4TKvOCv0nY
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smetanovo-bramborový krém

Smetanovo-bramborový krém

Bramborový krém s chorizem

Bramborový krém s chorizem

Mrkvová polévka (krém) s kuřecím masem

Mrkvová polévka (krém) s kuřecím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky
Oběd Večeře Dušení Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Máslo Mléko Mrkev Smetana ke šlehání Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ostrá tvarohová pomazánka

Ostrá tvarohová pomazánka

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Kuřecí oběd

Kuřecí oběd

Zelné knedlíky

Zelné knedlíky

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Ovocný koláč se žmolenkou

Ovocný koláč se žmolenkou

Cottage pomazánka s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Perník s čokoládou a kokosem

Perník s čokoládou a kokosem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

66
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč
36
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
29
Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle
Sýrová omáčka s…
20
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
19
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
Bramborový koláč se sýrovou drobenkou
Bramborový koláč se sýrovou drobenkou
Bramborový koláč se zeleninou
Bramborový koláč se zeleninou
Bramborový krém s chorizem
Bramborový krém s chorizem
Bramborový kuba
Bramborový kuba
Bramborový oběd
Bramborový oběd
  • Recepty.cz
  • Bramborový krém
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact