• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 900
      g brambory typ C
    • 60
      g máslo + na vymazání formy
    • 60
      g parmazán
    • 100
      g mozzarella
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 100
      g prosciutto
    • 0,50
      hrnek strouhanka z čerstvého pečiva
    • 125
      ml mléko horké
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupejte, máslo nakrájejte na kousky, parmazán nastrouhejte najemno a mozzarellu nahrubo. V misce metličkou našlehejte vejce se žloutkem. Prosciutto nakrájejte na malé kostičky.

RADA: Uchovávání sýrů

2
Troubu předehřejte na 180 °C, formu (průměr 20 cm) vymažte máslem a vysypejte částí strouhanky, zbytek si odložte. Brambory uvařte v osolené vodě doměkka a sceďte. Přilijte horké mléko, přidejte polovinu másla a umíchejte na kaši. Vmíchejte parmazán s vejci.

RADA: Máslo bez lednice

3
Do formy pomocí stěrky rozetřete polovinu bramborové kaše, rovnoměrně posypejte mozzarellou a prosciuttem, nahoru rozetřete zbytek kaše, koláč poklaďte tenkými plátky zbytku másla a posypejte zbývající strouhankou. Upečte dozlatova, asi 30 minut. Vyjměte z trouby a před krájením koláč nechte alespoň 10 minut odpočinout.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Frittata

Frittata

Bramborová frittata se špenátem a fazolemi

Bramborová frittata se špenátem a…

Frittata s jarní cibulkou a hráškem

Frittata s jarní cibulkou a hráškem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Máslo Mléko Mozzarella Parmazán Prosciutto Strouhanka Sůl Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Jogurtová jahodová zmrzlina

Jogurtová jahodová zmrzlina

Vývar s rýžovými knedlíčky

Vývar s rýžovými knedlíčky

Slunečnicový chléb domácí

Slunečnicový chléb domácí

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Slaninová vinná klobása na pivu

Slaninová vinná klobása na pivu

Výborný jahodový dort

Výborný jahodový dort

Chřest s bešamelovou omáčkou

Chřest s bešamelovou omáčkou

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

53
Čevapčiči po našem
Čevapčiči po našem
43
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
24
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…
23
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Česká odpověď na slavné andílky Vicotira's Secret: Jsme víc sexy!

Česká odpověď na slavné andílky Vicotira's Secret: Jsme víc sexy!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Bramborový knedlík s medvědím česnekem
Bramborový knedlík s medvědím česnekem
Bramborový knedlík s vejcem a slaninou
Bramborový knedlík s vejcem a slaninou
Bramborový koláč s tuňákem
Bramborový koláč s tuňákem
Bramborový koláč se sýrovou drobenkou
Bramborový koláč se sýrovou drobenkou
Bramborový koláč se zeleninou
Bramborový koláč se zeleninou
Bramborový krém
Bramborový krém
  • Recepty.cz
  • Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact