• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 900
      g brambory typ C
    • 60
      g máslo + na vymazání formy
    • 60
      g parmazán
    • 100
      g mozzarella
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 100
      g prosciutto
    • 0,50
      hrnek strouhanka z čerstvého pečiva
    • 125
      ml mléko horké
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupejte, máslo nakrájejte na kousky, parmazán nastrouhejte najemno a mozzarellu nahrubo. V misce metličkou našlehejte vejce se žloutkem. Prosciutto nakrájejte na malé kostičky.

RADA: Uchovávání sýrů

2
Troubu předehřejte na 180 °C, formu (průměr 20 cm) vymažte máslem a vysypejte částí strouhanky, zbytek si odložte. Brambory uvařte v osolené vodě doměkka a sceďte. Přilijte horké mléko, přidejte polovinu másla a umíchejte na kaši. Vmíchejte parmazán s vejci.

RADA: Máslo bez lednice

3
Do formy pomocí stěrky rozetřete polovinu bramborové kaše, rovnoměrně posypejte mozzarellou a prosciuttem, nahoru rozetřete zbytek kaše, koláč poklaďte tenkými plátky zbytku másla a posypejte zbývající strouhankou. Upečte dozlatova, asi 30 minut. Vyjměte z trouby a před krájením koláč nechte alespoň 10 minut odpočinout.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Frittata

Frittata

Bramborová frittata se špenátem a fazolemi

Bramborová frittata se špenátem a…

Frittata s jarní cibulkou a hráškem

Frittata s jarní cibulkou a hráškem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Máslo Mléko Mozzarella Parmazán Prosciutto Strouhanka Sůl Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný hermelín

Plněný hermelín

Lahůdkový guláš s fazolkami

Lahůdkový guláš s fazolkami

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…

Borůvkový koláč IV.

Borůvkový koláč IV.

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Čokoládové brownies s marshmallows

Čokoládové brownies s marshmallows

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

213
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
46
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové…
41
Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale
Spaghetti Carbonara – La…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Šakšuka v praprikách
Šakšuka v praprikách

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Bramborový knedlík s medvědím česnekem
Bramborový knedlík s medvědím česnekem
Bramborový knedlík s vejcem a slaninou
Bramborový knedlík s vejcem a slaninou
Bramborový koláč s tuňákem
Bramborový koláč s tuňákem
Bramborový koláč se sýrovou drobenkou
Bramborový koláč se sýrovou drobenkou
Bramborový koláč se zeleninou
Bramborový koláč se zeleninou
Bramborový krém
Bramborový krém
  • Recepty.cz
  • Bramborový koláč se sýrem a prosciuttem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact