• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramborový karásek, pletenky - kynutý
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový karásek, pletenky - kynutý

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový karásek, pletenky - kynutý
Bramborový karásek, pletenky - kynutý
Bramborový karásek, pletenky - kynutý
2fotografie
Nahrát fotku
 

Jak udělat kvásek

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 80
      g máslo - rozpuštěné, vlažné
    • sůl na špičku lžičky
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 150
      ml mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 30
      g droždí
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 200
      g vařené brambory ve slupce, vychladlé, oloupané, jemně nastrouhané
    • 100
      g cukr krupice
  • Dále
    • rozinky
    • bílek na potření
    • pečící papír
    • mandle - loupané , nasekané ...

Postup přípravy receptu

1
Do vlažného mléka se lžící cukru rozdrobíme droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek.
2
Do mísy nasypeme mouku, zbylý cukr, vanilkový cukr, sůl, jemně nastrouhanou citronovou kůru a promícháme. Přidáme nastrouhané brambory, vejce, žloutek, vlažné máslo, rum a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme v teple nakynout.
3
Do těsta před promícháním můžeme přidat rozinky, mandle nebo kandované ovoce, ale není to vůbec nutné.
4
Po nakynutí těsto opět propracujeme a rozdělíme na polovinu. Z každé poloviny uděláme tři stejně velké díly, které vyválíme na delší prameny, ze kterých upleteme copy, které přeneseme na plech s pečícím papírem a necháme ještě krátce nakynout.
5
Po nakynutí potřeme našlehaným bílkem a dáme do předehřáté trouby péct prvních 10 minut na 190 stupňů, pak troubu ztlumíme o dvacet stupňů a dopečeme dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
6
Po vychladnutí nakrájíme na plátky, potřeme máslem a medem a podáváme k čaji, bílé kávě... Podávat můžeme jen posypané moučkovým cukrem.
7
Místo dvou copů můžeme udělat čtyři až šest menších pletenek. Před pečením je můžeme ještě posypat ořechy nebo mandlemi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masopustní pletenky

Masopustní pletenky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Erika | 8. 2. 2017 19:36

    Je to luxusní vláčné pečivo podobné loupáčkům. Děkuji za recept.

  • Věra Blažková | 23. 9. 2016 13:38

    Výborné a snadné.

  • Magda | 7. 7. 2014 09:59

    Taky jsem zkusila ty housky a musím říct že jsou vážně skvělý a vůbec ne těžký a měla jsem jich 18

  • Dagmar Beznosková | 4. 3. 2014 13:52

    Dělala jsem malé houstičky, které jsem sypala mákem a byly výborný. S těstem se opravdu moc dobře pracovalo a přestože jsem použila zbytek bramborů ze včerejšího oběda které byly i trochu slané, nic se nestalo. Děkuju za recept, brzy ho znova použiju.

  • Vladka | 8. 2. 2014 13:52

    Mam stejny recept od babicky meho manzela jen bez rumu a s obycejnym tukem a delam z neho vsechno dokonce i loupaky. S testem se dobre pracuje a je vyborne i druhy a treti den.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Sladká jídla Nejlepší dezerty Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Moučníky Sladké Buchty Pečivo Bezmasá jídla Snídaně Svačina Večeře Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Mandle - loupané Máslo Mléko Pečící papír Rozinky Sůl Vanilkový cukr Vařené brambory Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborný narozeninový dort

Výborný narozeninový dort

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Avokádo zapečené se sýrem

Avokádo zapečené se sýrem

Makovec bez vajec II.

Makovec bez vajec II.

Zavařování hub

Zavařování hub

Chlebíčky s vejcem

Chlebíčky s vejcem

Ovocný koktejl

Ovocný koktejl

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

79
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s…
57
Nudle Bami Goreng
Nudle Bami Goreng
28
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
24
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky
22
Dresing na hlávkový salát
Dresing na hlávkový salát

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kristýna Ryška v roli drsňačky: Vyšetřuje surový mord

Kristýna Ryška v roli drsňačky: Vyšetřuje surový mord

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Bramborový chléb
Bramborový chléb
Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami
Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami
Bramborový ježek
Bramborový ježek
Bramborový knedlík
Bramborový knedlík
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík s medvědím česnekem
Bramborový knedlík s medvědím česnekem
  • Recepty.cz
  • Bramborový karásek, pletenky - kynutý
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact