• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborový karásek, pletenky - kynutý
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový karásek, pletenky - kynutý

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový karásek, pletenky - kynutý
Bramborový karásek, pletenky - kynutý
Bramborový karásek, pletenky - kynutý
2fotografie
Nahrát fotku
 

Jak udělat kvásek

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 80
      g máslo - rozpuštěné, vlažné
    • sůl na špičku lžičky
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 150
      ml mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 30
      g droždí
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 200
      g vařené brambory ve slupce, vychladlé, oloupané, jemně nastrouhané
    • 100
      g cukr krupice
  • Dále
    • rozinky
    • bílek na potření
    • pečící papír
    • mandle - loupané , nasekané ...

Postup přípravy receptu

1
Do vlažného mléka se lžící cukru rozdrobíme droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek.
2
Do mísy nasypeme mouku, zbylý cukr, vanilkový cukr, sůl, jemně nastrouhanou citronovou kůru a promícháme. Přidáme nastrouhané brambory, vejce, žloutek, vlažné máslo, rum a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme v teple nakynout.
3
Do těsta před promícháním můžeme přidat rozinky, mandle nebo kandované ovoce, ale není to vůbec nutné.
4
Po nakynutí těsto opět propracujeme a rozdělíme na polovinu. Z každé poloviny uděláme tři stejně velké díly, které vyválíme na delší prameny, ze kterých upleteme copy, které přeneseme na plech s pečícím papírem a necháme ještě krátce nakynout.
5
Po nakynutí potřeme našlehaným bílkem a dáme do předehřáté trouby péct prvních 10 minut na 190 stupňů, pak troubu ztlumíme o dvacet stupňů a dopečeme dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
6
Po vychladnutí nakrájíme na plátky, potřeme máslem a medem a podáváme k čaji, bílé kávě... Podávat můžeme jen posypané moučkovým cukrem.
7
Místo dvou copů můžeme udělat čtyři až šest menších pletenek. Před pečením je můžeme ještě posypat ořechy nebo mandlemi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masopustní pletenky

Masopustní pletenky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Erika | 8. 2. 2017 19:36

    Je to luxusní vláčné pečivo podobné loupáčkům. Děkuji za recept.

  • Věra Blažková | 23. 9. 2016 13:38

    Výborné a snadné.

  • Magda | 7. 7. 2014 09:59

    Taky jsem zkusila ty housky a musím říct že jsou vážně skvělý a vůbec ne těžký a měla jsem jich 18

  • Dagmar Beznosková | 4. 3. 2014 13:52

    Dělala jsem malé houstičky, které jsem sypala mákem a byly výborný. S těstem se opravdu moc dobře pracovalo a přestože jsem použila zbytek bramborů ze včerejšího oběda které byly i trochu slané, nic se nestalo. Děkuju za recept, brzy ho znova použiju.

  • Vladka | 8. 2. 2014 13:52

    Mam stejny recept od babicky meho manzela jen bez rumu a s obycejnym tukem a delam z neho vsechno dokonce i loupaky. S testem se dobre pracuje a je vyborne i druhy a treti den.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Sladká jídla Nejlepší dezerty Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Moučníky Sladké Buchty Pečivo Bezmasá jídla Snídaně Svačina Večeře Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Mandle - loupané Máslo Mléko Pečící papír Rozinky Sůl Vanilkový cukr Vařené brambory Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečená zelenina

Pečená zelenina

Žloutkové penízky

Žloutkové penízky

Dezert Pavlova

Dezert Pavlova

Drůbeží játra mojí mámy

Drůbeží játra mojí mámy

Zapečená brokolice s těstovinami

Zapečená brokolice s těstovinami

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Lívance II.

Lívance II.

Bramborové buchty - kynuté

Bramborové buchty - kynuté

Pečená dýně

Pečená dýně

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

99
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
38
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
27
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
22
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
22
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Bramborový chléb
Bramborový chléb
Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami
Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami
Bramborový ježek
Bramborový ježek
Bramborový knedlík
Bramborový knedlík
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík s medvědím česnekem
Bramborový knedlík s medvědím česnekem
  • Recepty.cz
  • Bramborový karásek, pletenky - kynutý
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact