Do nádoby vsypeme mouku a ve středu uděláme jamku. Do jamky rozdrobíme kvasnice, promícháme je s mlékem a z mouky vezmeme tolik, aby vzniklo řídké těsto. Mísu přikryjeme a necháme vykynout kvásek. Potom vlejeme rozpuštěný tuk, přidáme vejce, cukr, sůl a brambory. Společně se zbytkem mouky vypracujeme těsto. Pokud je třeba, přidáme mléko, těsto má být pevnější. Vmícháme rozinky a na desce zformujeme oválný bochník. Přeneseme ho na vymazaný plech a přikrytý utěrkou necháme dobře vykynout. Potom povrch bochníku potřeme vejcem rozmíchaným s mlékem. V předehřáté troubě ho do růžova upečeme (asi 1 hod. při střední teplotě). Krájíme ho až druhý den.
2
Tento chlebík je vhodný ke snídani, večeri, na namazání máslem a pomazánkami.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martin Valový
|6. 1. 2007 02:06
Zkuste ke slané variantě přidat do těsta mletý kmín a koriandr, případně fenykl
Tereza Jarčušková
|20. 2. 2006 06:57
Ten cesnak ma Jitka veľmi zaujal. Určite vyskúšam.Dobrý nápad.
Jitka Urbánková
|19. 2. 2006 18:20
Výborný chlebík, já mám radši několik menších bochánků, uvnitř vylepšené granulovaným česnekem, vynechávám rozinky. Povrch posypeme sezamovým semínkem a trochu hrubou solí.