• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborový chlebík
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový chlebík

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový chlebík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hrubá mouka
    • 30
      g droždí
    • 1
      l mléko
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g margarín
    • 50
      g moučkový cukr
    • 400
      g brambory ve slupce uvažené a prolisované
    • 60
      g rozinky
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Do nádoby vsypeme mouku a ve středu uděláme jamku. Do jamky rozdrobíme kvasnice, promícháme je s mlékem a z mouky vezmeme tolik, aby vzniklo řídké těsto. Mísu přikryjeme a necháme vykynout kvásek. Potom vlejeme rozpuštěný tuk, přidáme vejce, cukr, sůl a brambory. Společně se zbytkem mouky vypracujeme těsto. Pokud je třeba, přidáme mléko, těsto má být pevnější. Vmícháme rozinky a na desce zformujeme oválný bochník. Přeneseme ho na vymazaný plech a přikrytý utěrkou necháme dobře vykynout. Potom povrch bochníku potřeme vejcem rozmíchaným s mlékem. V předehřáté troubě ho do růžova upečeme (asi 1 hod. při střední teplotě). Krájíme ho až druhý den.
2
Tento chlebík je vhodný ke snídani, večeri, na namazání máslem a pomazánkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kmínový chlebík

Kmínový chlebík

Chlebík s műsli pro děti

Chlebík s műsli pro děti

Chlebík z pekárny na rychlo

Chlebík z pekárny na rychlo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin Valový | 6. 1. 2007 02:06

    Zkuste ke slané variantě přidat do těsta mletý kmín a koriandr, případně fenykl

  • Tereza Jarčušková | 20. 2. 2006 06:57

    Ten cesnak ma Jitka veľmi zaujal. Určite vyskúšam.Dobrý nápad.

  • Jitka Urbánková | 19. 2. 2006 18:20

    Výborný chlebík, já mám radši několik menších bochánků, uvnitř vylepšené granulovaným česnekem, vynechávám rozinky. Povrch posypeme sezamovým semínkem a trochu hrubou solí.

  • Pavlína Svitáková | 16. 2. 2006 12:35

    Terezko,další perla!!Ten musím brzy vyzkoušet!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Snídaně Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Droždí Hrubá mouka Margarín Mléko Moučkový cukr Rozinky Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Americká kukuřičná polévka

Americká kukuřičná polévka

Šusky (opečené škubánky)

Šusky (opečené škubánky)

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Lískové koláčky

Lískové koláčky

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Zavařená červená paprika

Zavařená červená paprika

Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou

Plněná kuřecí prsa s broskví a…

Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

56
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
31
Bramboračka
Bramboračka
30
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
29
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
26
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Bramborový chlebík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact