Suroviny vložíme do pekárny postupně ve shora uvedeném pořadí a zapneme program SPRINT (pekárna ETA), velikost 1. Těsto velice nakyne, proto stačí tento rychlý program.
2
Kvasnice se nesmí dotýkat soli ani tekuté části, proto je sypeme až na mouku do vyhloubeného dolíčku.
3
Bramborový chléb obvykle peču, když nám zbydou brambory od oběda. Dávám jich i větší množství, než je uvedeno v ingrediencích.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Olga Zehnalová
|4. 1. 2010 10:02
Pán Plaček, množstvo ingrediencii nie je vôbec veľké, pretože ja mám pekáreň, v ktorej sa dá upiecť aj 1,5kg chlieb a poradie je tiež správne aj keď som čítala, že niektorý typ pekárne- len neviem presne ktorý, má práve opačný postup- najskôr sypké, potom tekuté ingrediencie.Ja si ale osobne myslím, že to vôbec nevadí v akom poradí tam dávam materiál aj tak sa to hneď všetko zmieša dohromady, možno je treba postup zachovať hlavne vtedy, keď by bol oneskorený štart a tie suroviny dlhšie čakajú na zmiešanie.
Jarka O.
|4. 1. 2010 07:29
Pane Plačku, pár chlebíků už jsem upekla, i když tento konkrétní zatím ne, ale velmi podobný se strouhanými bramborami. 1) pořadí je O. K., nejdříve se dává tekuté, pak sypké, nakonec droždí. 2) Některé pekárny umí chleba až o hmotnosti 1,5 kg.
Jiří Plaček
|3. 1. 2010 22:56
1/Máte zpřeházené pořadí ingrediencí.2/Celkově tam máte velké množství, myslím, že se to nemůže po vykynutí a upečení do nádobky vejít
Petra ...
|12. 10. 2009 14:03
Včera jsem zkusila chlebík upéct. Co máme pekárnu, skoro pečivo nekupujeme, tak že se snažím dělat různé druhy.Pekárnu jsem nastavila podle paní Káti na program základní, velikost 2, kůrka světlá. Množstvím a nakynutím mi vyšel jen tak, tak, ale byl výborný....
kata kubinkova
|10. 1. 2009 17:20
Dneska jsem zkusila tenhle výborný chlebík je pěkně měkoučký a chuťově je skvlělý. Jen jsem trošku upravila mouku dala jsem 500g polohrubý mouky a 100g celozrnný žitný. Pustila jsem program normal, velikost 2 (mam ETU Sieta).Žádný problém jsem s těstem neměla.Tomuhle chlebíku dávám 1* s chutí :-)
Renata Petursson
|18. 9. 2008 19:46
zkusila jsem upect a.....nejprve bylo testo ridke skoro jako na livance,pak jsem z toho mela "hrnecku var!".....tak hrozne nakynul,ze pri peceni mi nadzvedaval viko pekarny.....chutove byl super,jen je potreba upravit mouku a ostatni ingredience ....pak bude vysledek uzasny..... P.S. taky jsem nahradila 100g mouky za celozrnnou a je to fakt namka..... ;-)
Olga Zehnalová
|19. 8. 2008 17:41
Janka, keď kúpiš sušené droždie, tak na sáčku je napísané aká je gramáž , myslím, že bežne býva hmotnosť 15 - 20gr, to si daj potom od oka asi polovicu, 7gr je necelé 1 deko.
Jana Goišová
|19. 8. 2008 07:23
Může mi někdo poradit, kolik je 7 g sušeného droždí, zatím jsem dávkovala jenom po lžičkách.
Sylva Karešová
|26. 3. 2008 22:07
Kdysi jsme s přítelem koupili bramborový chléb, jestli se nepletu, v Intersparu. Byl velmi dobrý a zajímavý.
Anonym
|26. 3. 2008 10:59
Nás tento chlebík neoslovil.
Tereza J.
|7. 2. 2008 14:40
Včera som chlieb piekla, je skutočne výborný. Oddteraz budem piecť vždy len s prílohou zemiakov. Akurát som 250 g múky hladkej nahradila celozrnnou múkou. Takže aj obrázok, ktorý pošlem, bude podľa toho vyzerať:)))
Miriam
|3. 2. 2008 10:48
Chlebík je opravdu výborný.Taky mám pekárnu ETA siesta a u porgramu SPRINT mi nejde zvolit velikost, pouze barva
Marika Vaculíková
|21. 1. 2008 19:15
Chlebík byl výborný, pekla jsem taky radši na základní program a chleba se povedl, hned se snědl.....Anonyme, nepruď, když jsi nezkusil:-))).
Anonym
|13. 1. 2008 01:17
To je fakt chleba?
DANUŠA CISÁROVÁ
|12. 1. 2008 13:09
Výborný prvý pokus s pekárňou Moulinex .
lenak
|21. 11. 2007 13:02
Povedl se a chutna, brambory dodavaji vlacnost. Take jsem pekla na zakladni, vel. 2. Davam za 1
Berta
|16. 5. 2007 19:19
Chlebík je výborný!Prvně se mi nepovedl,dala jsem uvedený rychlý program a byl nedopečený.Ted jsem pekla na základní,velikost 2 a byl vynikající!
Lenka TP
|5. 2. 2007 18:17
výborný chléb doporučuji vyzkoušet opravdu hodně nakyne a nedávejte velké množství brambor nebo bude chleba mazlavý