• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramborovo-žampionová krémová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Bramborovo-žampionová krémová polévka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborovo-žampionová krémová polévka
Bramborovo-žampionová krémová polévka
Bramborovo-žampionová krémová polévka
Bramborovo-žampionová krémová polévka
Bramborovo-žampionová krémová polévka
Bramborovo-žampionová krémová polévka
Bramborovo-žampionová krémová polévka
Bramborovo-žampionová krémová polévka
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 250
      g čerstvé žampiony
    • 250
      g brambory oloupané
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • muškátový květ nebo oříšek dle chuti
    • 40
      g máslo
    • sůl
    • bílý pepř
    • 120
      ml smetana ke šlehání nebo zakysaná, cca
    • krutony dle chuti
    • posekané bylinky dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme žampiony a smažíme za občasného promíchání do jejich povadnutí. Přidáme nasekaný česnek a muškátový květ, necháme rozvonět, přidáme pokrájené brambory, přilijeme vývar (cca 600 ml), osolíme, opepříme a vaříme doměkka.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Po uvaření vše rozmixujeme ponorným mixerem na hladký krém, který dle potřeby - požadované hustoty, naředíme vývarem, případně ještě dochutíme solí a pepřem.
3
Na talířích polévku dozdobíme a zároveň zjemníme smetanou ke šlehání, případně doplníme kopečkem zakysané smetany pokojové teploty. Přidáme nasekané bylinky dle vlastní chuti a můžeme podávat. Každý si pak může nandat do polévky krutony, dle vlastní chuti.

RADA: VIDEO, jak na brokolicový krém!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémová žampionová polévka

Krémová žampionová polévka

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Cizrnová polévka se žampiony

Cizrnová polévka se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Žampionová
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý pepř Brambory Čerstvé žampiony Česnek Cibule Krutony Máslo Muškátový květ Posekané bylinky Smetana ke šlehání Sůl

Brokolicová polévka se smetanou

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Fazolové lusky s rajčaty

Fazolové lusky s rajčaty

Hranolky z kapra

Hranolky z kapra

Škvarkové tyčinky

Škvarkové tyčinky

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Angreštové / rybízové knedlíky

Angreštové / rybízové knedlíky

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Brokolicová polévka se smetanou

Poslední sledované recepty

61
Ořechoví šnečci - rychle a chutně
Ořechoví šnečci - rychle…
60
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
57
Sýrové karbanátky s uzeným  masem
Sýrové karbanátky s…
42
Rajský salát (nejen) s mozzarellou
Rajský salát (nejen) s…
38
Houskové uzenářské knedlíky
Houskové uzenářské…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz 75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Bramborovo-vepřové karbanátky s uzeným bůčkem
Bramborovo-vepřové karbanátky s uzeným…
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zelný salát
Bramborovo-zelný salát
Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby
Bramborovo-žampionová polévka na dva…
Bramborovo-žampionová polévka se špenátem
Bramborovo-žampionová polévka se…
Bramborový "sýr"
Bramborový "sýr"
  • Recepty.cz
  • Bramborovo-žampionová krémová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact