Vepřovou plec, uzený bůček (bez kosti) a cibuli umeleme v masovém strojku. Rohlíky nakrájíme na kostičky a krátce je namočíme ve vodě. Pak je vymačkáme a také pomeleme. Jednu půlku rohlíku necháme suchou a umeleme ji nakonec, abychom vyčistili strojek.
2
Syrové brambory najemno nastrouháme, vymačkáme vodu a přidáme k mleté směsi. Do umletých surovin přidáme majoránku, prolisovaný česnek, vejce a sůl dle chuti (pozor, bůček je slaný!). Vše řádně promícháme a necháme asi hodinu odležet. Z připravené směsi vytvarujeme karbanátky, které dáváme na pánev s rozehřátým olejem, smažíme dozlatova a zvolna, aby se hezky propekly i uvnitř.
3
**Příloha se hodí jakákoliv bramborová:** kaše, salát...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana
|6. 5. 2013 13:48
byly šťavnatý, voňavý po uzeným a zbouchli jsme je naposezení :DDDD
Zuzana Rejklová
|20. 8. 2012 11:08
Jsou moc dobré :-P . Dělala jsem je včera k obědu s okurkovým salátem a bramborem a všichni jsme se olizovali, děkuji za nový recept na karbanátky a přeji pěkný den.
Montana
|9. 2. 2012 18:43
Děláme takové normální jako se dělá sekaná. Recept mě zaujal a chtěla jsem zkusit něco nového. Táta říkal, že je mám lepší než mamka a přítel, že takové ještě nikdy nejedl. Určitě je ještě někdy udělám.
Morávková
|16. 9. 2011 08:33
Vyzkoušejte, jsou perfektní <:-) ! Pomlelela jsem s pleckem všechno, moravský uzený bok, rohlíky, česnek, cibuli i brambory. Přidala jsem trochu mlíka místo vody. Karbanátky mají skvělou chuť, jsou hodně šťavnaté a budu je dělat určitě častěji.
Babeta
|24. 7. 2011 10:29
Doporucuji, stoji to za to!
Štěpka
|6. 6. 2011 10:49
perfektní karboši, lepší jak od mamči :-* <:-) !
Tomík
|28. 4. 2011 14:27
1* 8-)
E.P.
|12. 4. 2011 15:22
:-* ;-) :-P !!!
Hanka
|1. 3. 2011 06:51
Lepší karbanátky jsem ještě nejedla,měli jsme je s kaší,je dobré dělat menší placičky,aby se dřív propekly.