lžíce
hrubá mouka
na zahuštění, dle druhu brambor, cca
sůl
a pepř dle chuti
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
1
Brambory uvaříme, scedíme, necháme zchladnout, nastrouháme nebo rozšťoucháme, přidáme nastrouhanou Nivu, česnek, vejce, dle chuti osolíme a opepříme a dobře promícháme. Směs zahustíme hrubou moukou tak, aby se nám mokrou nebo pomaštěnou rukou dobře tvořily placičky či šištičky, které smažíme v rozpáleném oleji dozlatova, odkládáme na ubrousek odsát přebytečný olej.
2
Podáváme teplé i studené, jako přílohu k minutkám, hlavní chod se zeleninovým salátem nebo jako chuťovku k pivu (vínu).
3
Směs můžeme pro obměnu dochutit čerstvě nasekanými bylinkami, pálivou paprikou, jemně pokrájenou sušenou šunkou...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Květa
|15. 3. 2016 12:53
Hledala jsem něco z uvařených brambor a protože jsem v chladničce měla i trojúhelníček nivy, tak jsem placičky zkusila a nelituji. Řekla bych, že je určitě ještě někdy udělám