Brambory očistíme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory scedíme a rozmačkáme. Do bramborové masy přidáme nakrájenou šunku, sůl, žloutky, mléko a jemný kukuřičný škrob na zahuštění. Společně promícháme a rozmixujeme ručním mixérem. Pomocí zdobícího sáčku stříkáme na plech pokrytý papírem na pečení bramborové pusinky. Ve vyhřáté troubě (cca 200 °C) upečeme do zlatova (asi 30 minut).
2
Podáváme s omáčkou: do kysané smetany přidáme sůl a pažitku.
3
Z tohoto množství vyjde asi 20 pusinek, což je tak pro 2 osoby.
...chuťově dobré, ale také placaté :-D ... neřekl bych, že to bude řidkým těstem, ale druhem brambor. Možná jsem měl vmíchat sníh z bílků... . Teď už je to jedno, jsou pryč ;-) :-P
...v lednici mám zbytek bramborové kaše, tak jdu na to ;-) :-P
Ondřej Vlach
|11. 1. 2009 12:36
Pusinky jsem zkusil v podstatě přesně podle návodu. Byly výborné. Akorát se mi bohužel nepovedlo docílit tak krásných tvarů jako jsou na obrázku. Respektive se mi podařilo docílit akorát tak tvaru placky... Asi jsem udělal moc řídké těsto. Těšil jsem se na takovou-tu křupavou kůrčičku, jako mají krokety či právě i kupované pusinky... tak té jsem bohhužel nedosáhl, že by také kvůli moc řídkému těstu? Celkově jsme si ale, bez ohledu na vzhled, všichni moc pochutnali. Omáčka je také výborná, jednoduchá a mooc dobrá!