slanina
- anglická, moravská, vahalova... - na plátky pokrájená
cibule
olej
kysané zelí
Postup přípravy receptu
1
Oloupané brambory(cca 500g) najemno nastrouháme, přidáme vejce(1), solamyl(1 lžíce), mírně osolíme a dle potřeby zahustíme do potřebné konzistence těsta hrubou moukou.
2
Těsto si rozdělíme na kuličky, které na poprášeném stole se solamylem rozválíme nebo rukou rozplácneme a do středu každé placky dáme srolované 3 - 4 plátky slaniny, pak zabalíme a v ruce zakulatíme.
3
Hotové plněné knedlíky házíme do vroucí osolené vody, opatrně odlepíme vařečkou od dna a když vyplavou, vaříme asi 5-7 minut. Na zkoušku vyndáme jeden, když je hotový tak všechny.
4
Knedlíky před podávání rozkrojíme ostrým nožem, posypeme dozlatova osmaženou cibulkou. Výborné jsou s kyselým zelím nebo špenátem.
moc heski rada bich taki dalasve recepty comam jeslich bich mohla :-))
Konny
|29. 5. 2012 14:13
Plněné knedlíky máme rádi, jen mě rozčiluje, že se mi z nich náplň někdy při vaření vysype a tady se nemělo co vysypat, všechno v knedlíkách zůstalo a za nápad mockrát děkuji, jsou perfektní!