Z ingrediencí si vypracujeme hladké, nepříliš tuhé těsto, ze kterého si na posypaném stole solamylem uděláme šištičky (asi 1 X 8 cm), které dáme vařit do vroucí vody. Ihned promícháme, aby se nám nepřilepily ke dnu, po jejich vyplavání vaříme cca 10 minut (vyzkoušíme), pak scedíme, nandáme na talíře, posypeme cukrem smíchaným se skořicí a přelijeme rozpuštěným máslem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
A.Betková
|12. 6. 2015 12:26
Tohle jídlo znám z dětství,jen s tím rozdílem,že se skořicí jen sypalo a nedávalo se do těsta.Měli jsme je s bratrem velice rádi a docela mě zamrzelo,že jsem na ně zapomněla,což hned po neděli napravím a moc se těším.
Maruš
|28. 5. 2011 09:39
Bramborové šišky dělám často s mákem,včera k večeři jsem dělala se skořicí a moc jsme si pochutnali.Děti si i přidaly a to je co říct,jsou děsní nejedlíci.Určitě zopakuji,děkuji :-) .