• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborovo-ovocný strouhanec z Podkrkonoší
Napište svůj komentář k receptu

Bramborovo-ovocný strouhanec z Podkrkonoší

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborovo-ovocný strouhanec z Podkrkonoší
Bramborovo-ovocný strouhanec z Podkrkonoší
Bramborovo-ovocný strouhanec z Podkrkonoší
Bramborovo-ovocný strouhanec z Podkrkonoší
Bramborovo-ovocný strouhanec z Podkrkonoší
Bramborovo-ovocný strouhanec z Podkrkonoší
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 500
      g hrušky nebo jablka,švestky
    • 2,50
      dl mléko
    • sůl
    • 60
      g máslo
    • cukr krupice -dle chuti,nebo vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory nastrouháme, vymačkáme z nich vodu a hned zalijeme mlékem, aby nezhnědly. Maličko osolíme, přidáme cukr, mouku, vejce a zamícháme. Jablka, hrušky oloupeme, zbavíme jádřince a pokrájíme na větší kousky. Švestky jen odpeckujeme a rozpůlíme. Ovoce dle chuti vmícháme do těsta. Těsto pak nalijeme do vymazaného pekáče a upečeme.
2
Podáváme jako hlavní chod spolu s vydatnější polévkou. Můžeme posypat cukrem se skořicí, přelít medem... .
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý boršč z Podkrkonoší

Jednoduchý boršč z Podkrkonoší

Závin s uzeným masem z Podkrkonoší

Závin s uzeným masem z Podkrkonoší

Bramborovo-ředkvičkový salát

Bramborovo-ředkvičkový salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Peter | 4. 10. 2016 16:27

    mám jen malou otázku na kolik se to peče a jak asi dlouho? :-)

  • Lenka | 24. 8. 2016 17:18

    Zdravím, Zkoušela jsem recept a bohužel se asi nepovedl. V jídle jde cítit křupavé brambory. Nevím, kde jsem udělala chybu. A i jsem to málo osladila, tak jdou ty brambory opravdu cítit. :'(

  • Mayerová | 1. 2. 2016 23:13

    Výborný regionální pokrm za pár korun.

  • penzionalenka
    penzionalenka | 5. 6. 2014 12:04

    Moje slabost :D :-*

  • vaslamova
    vaslamova | 5. 6. 2014 10:10

    děkuju za typ. moc sem si pocutnala. :-)

  • KN | 21. 11. 2012 11:06

    Velmi jednoduché na uvaření, levné a šéleně dobré. Všem doporučuji.

  • Jaru | 27. 7. 2011 21:40

    Zkuste švestky , je to lahůdka za pár kaček ;-) :-P

  • Liby | 29. 5. 2011 08:20

    K bramborám jsem přidala rebarboru pokrájenou na plátky. Strouhanec byl vynikající, pikantnější než s hruškou nebo jabkem a ta skořice vůbec není marná :-P :-D !

  • Pavla | 15. 5. 2011 10:02

    Musím moooc pochválit, dělala jsem strouhanec jako nedělní snídani a všichni jsme si moc pochutnali! Myslím, že oběd bude někdy kolem páté, ale to nevadí. Děkuji za výborný recept, příště vyzkouším i švestky se skořicí.

  • Jana | 6. 3. 2011 19:09

    Jednoduché,dobré a syté :-)) .

  • stafl
    stafl | 21. 2. 2011 11:05

    Děláme a moc chutná

  • stafl
    stafl | 21. 2. 2011 11:04

    Jiříku ty ses zaměřil na mou rodnou hroudu :-D :-D ;-) ;-) , taky mám po babce v kuchařce

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Zdravě i chutně Z brambor Ovoce Bezmasá jídla Oběd Večeře Pečení Dietní Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr krupice Hladká mouka Hrušky Máslo Mléko Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Husa po staročesku

Husa po staročesku

Houbové karbanátky III.

Houbové karbanátky III.

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

Kuřecí salát III.

Kuřecí salát III.

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Játra rychle a chutně

Játra rychle a chutně

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Dobré kuře na paprice
Dobré kuře na paprice
16
Kulajda
Kulajda
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Houbová omáčka II.
Houbová omáčka II.

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Bramborovo-mrkvová kaše
Bramborovo-mrkvová kaše
Bramborovo-okurkový salát
Bramborovo-okurkový salát
Bramborovo-olivový salát
Bramborovo-olivový salát
Bramborovo-pórková kaše
Bramborovo-pórková kaše
Bramborovo-pórková polévka
Bramborovo-pórková polévka
Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem
Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a…
  • Recepty.cz
  • Bramborovo-ovocný strouhanec z Podkrkonoší
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact