Na rozpuštěném másle s olejem si osmažíme cibuli do sklovata. K té pak přihodíme osmažit i pokrájený lilek (lze i se slupkou) a pokrájenou oloupanou mrkev. Po osmažení zeleniny přidáme brambory, kari, promícháme a zalijeme vývarem (nepřelít!), osolíme. Vaříme do úplného změknutí zeleniny. Vše pak ponorným mixérem rozmixujeme do hladkého krému, který případně dle chuti a potřeby maličko rozředíme na požadovanou hustotu a dochutíme solí. Polévku můžeme zjemnit i smetanou (dle chuti sladkou či kysanou).
2
Před podáváním můžeme polévku dozdobit kopečkem zakysané smetany, smetanou (pavučinka) nebo máslovými krutony. Kdo jak má rád.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Magda
|6. 4. 2017 07:53
Potřebovala jsem rychle něco nenáročného z lilku a tohle byla trefa do černého. Děkuji za skvělý recept :-) .
Darina Nitková
|2. 1. 2017 17:19
Byla skvělá. Děkuji
Lenka
|30. 8. 2016 12:45
Polévka byla výborná, smetanu jsem nepřidávala žádnou a udělala jsem do ní smaženou housku. Lilek není zelenina, ze které bych vařila často, ale tuhle polévku určitě zopakuji.