g
uzenina
dle chuti: sušená šunka, slanina, chorizo klobása... cca
2
stroužek
česnek
dle chuti
sůl
pepř mletý
1
hrst
hrubá mouka
cca
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
1
Vařené brambory rozšťoucháme nebo nastrouháme. Přidáme na větších slzách nastrouhaný syrový květák, jemně nastrouhaný česnek, vejce, drobně pokrájenou uzeninu dle vlastní chuti, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Mouky přisypeme jen trochu, aby karbanátky zůstaly vláčné a nadýchané. Já dal 30 gramů, ale záleží to i na moučnatosti brambor, takže dáme dle potřeby, aby šla vymíchaná hmota tvarovat mokrou nebo mastnou rukou do tvaru karbanátků, zhruba o velikosti dlaně.
3
Smažíme v pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.
4
Výborné jsou i zastudena. Uzeninu můžeme nahradit výraznějším sýrem.