Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor. Potom utvoříme válečky a 15 min. vaříme v osolené vroucí vodě.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Charlotta
|4. 9. 2016 13:01
Já tedy nevím ,ale nezřídne těsto při odpočívání? Maminka mě učila bramborové těsto ihned zpracovat že jinak řídne!
Kačísek
|12. 4. 2014 10:19
Také dělám bramborovo - houskový knedlík,ale ze syrových brambor. Na 1 strouhanou bramboru 1 krájený starší rohlík plus na zahuštění trochu hrubé mouky. Je to rychlovka. Většinou dělám ze 3 brambor a je jich dost. Knedlíky se dělají kulaté,asi 6 cm v průměru.
Petra
|31. 10. 2010 18:49
knedlíky dovařeny... jsou luxusní! děkuji za recept.
Knedlíky mame moc rádi a ten tento patří k těm dobrým.Neví někdo recept na tvarohový knedlík na sladko,ja vím že se vaří v utěrce,ale nevím co tam přesně patří.
Iva Pěnkavová
|18. 11. 2008 10:12
Moc chutnaly , dáváme za 1* !
Míša mikklik
|14. 11. 2008 21:31
Dělám občas také, ale občas si ušetřím čas i práci a místo vaření brambor použiji bramborové knedlíky v prášku. Výsledek je téměř identický a za chviličku je na stole.