• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborovo-houbová strouhaná polévka
Napište svůj komentář k receptu

Bramborovo-houbová strouhaná polévka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborovo-houbová strouhaná polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 30
      g máslo
    • 1
      ks cibule menší
    • 150
      g čerstvé žampiony nebo lesní houby, cca
    • 300
      g brambory oloupané
    • 100
      g dušená šunka
    • 2
      stroužek česnek 1 -
    • muškátový květ na špičku lžičky
    • 500
      ml vývar
    • 200
      ml smetana 12% cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • krutony

Postup přípravy receptu

1
Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájenou šunku a nasekaný česnek, ty také krátce osmažíme a pak přisypeme hrubě nastrouhané houby, které necháme za občasného promíchání povadnout. Dochutíme muškátovým květem, pepřem a solí, přidáme hrubě nastrouhané brambory, přilijeme vývar a za občasného promíchání a přilití vývaru dle potřeby vaříme do změknutí brambor. Konzistence polévky by měla být v této fázi hustší, protože budeme ještě přilévat smetanu.
2
Když máme brambory měkké (neměly by se zcela rozvařit), přilijeme smetanu do požadované hustoty, krátce povaříme, případně ještě dochutíme a můžeme podávat.
3
Podáváme s krutony, které jsme si připravili z pokrájeného pečiva na kostičky, které jsme osmažili na másle dozlatova. Pro vůni můžeme s krutony osmažit i rozmáčknutý stroužek česneku nebo ke krutonům ke konci smažení přihodit i jemně nasekanou petrželku nebo libeček...
4
Kdo chce polévku bezmasou, vynechá šunku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Strouhaná tvarohová buchta

Strouhaná tvarohová buchta

Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu

Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu

Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka

Babiččina dia sterilovaná strouhaná…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Bramboračka
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Čerstvé žampiony Česnek Cibule Dušená šunka Krutony Máslo Muškátový květ Pepř mletý Smetana 12% Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Plněné langoše

Plněné langoše

Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka

Játrová čína

Játrová čína

Meruňkový perník

Meruňkový perník

Pomerančový sorbet

Pomerančový sorbet

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy s čokoládou - vláčná

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy…

Jednoduchá avokádová pomazánka

Jednoduchá avokádová pomazánka

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

91
Fazolové pivní párky
Fazolové pivní párky
17
Vanilkové rohlíčky - rychlé
Vanilkové rohlíčky -…
16
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
15
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Drsná slova Lucie Vondráčkové: Proč nepečuje o přítele po operaci!

Drsná slova Lucie Vondráčkové: Proč nepečuje o přítele po operaci!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Bramborovo-dýňové pyré
Bramborovo-dýňové pyré
Bramborovo-dýňový buřtguláš
Bramborovo-dýňový buřtguláš
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-houbové karbanátky / placičky
Bramborovo-houbové karbanátky / placičky
Bramborovo-houskové knedlíky
Bramborovo-houskové knedlíky
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový knedlík
  • Recepty.cz
  • Bramborovo-houbová strouhaná polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact