• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborovo-houbová strouhaná polévka
Napište svůj komentář k receptu

Bramborovo-houbová strouhaná polévka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborovo-houbová strouhaná polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 30
      g máslo
    • 1
      ks cibule menší
    • 150
      g čerstvé žampiony nebo lesní houby, cca
    • 300
      g brambory oloupané
    • 100
      g dušená šunka
    • 2
      stroužek česnek 1 -
    • muškátový květ na špičku lžičky
    • 500
      ml vývar
    • 200
      ml smetana 12% cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • krutony

Postup přípravy receptu

1
Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájenou šunku a nasekaný česnek, ty také krátce osmažíme a pak přisypeme hrubě nastrouhané houby, které necháme za občasného promíchání povadnout. Dochutíme muškátovým květem, pepřem a solí, přidáme hrubě nastrouhané brambory, přilijeme vývar a za občasného promíchání a přilití vývaru dle potřeby vaříme do změknutí brambor. Konzistence polévky by měla být v této fázi hustší, protože budeme ještě přilévat smetanu.
2
Když máme brambory měkké (neměly by se zcela rozvařit), přilijeme smetanu do požadované hustoty, krátce povaříme, případně ještě dochutíme a můžeme podávat.
3
Podáváme s krutony, které jsme si připravili z pokrájeného pečiva na kostičky, které jsme osmažili na másle dozlatova. Pro vůni můžeme s krutony osmažit i rozmáčknutý stroužek česneku nebo ke krutonům ke konci smažení přihodit i jemně nasekanou petrželku nebo libeček...
4
Kdo chce polévku bezmasou, vynechá šunku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Strouhaná tvarohová buchta

Strouhaná tvarohová buchta

Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu

Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu

Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka

Babiččina dia sterilovaná strouhaná…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Bramboračka
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Čerstvé žampiony Česnek Cibule Dušená šunka Krutony Máslo Muškátový květ Pepř mletý Smetana 12% Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbová směs na topinky

Houbová směs na topinky

Salát z červené řepy s fazolemi

Salát z červené řepy s fazolemi

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Makový závin III.

Makový závin III.

Kuřecí směs s játry

Kuřecí směs s játry

Zahradní hamburgery - grilované

Zahradní hamburgery - grilované

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Pikantní jogurtové filé

Pikantní jogurtové filé

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

56
Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
Listové těsto dle…
34
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
30
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
22
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Blesk.cz Smrt herce Jiřího Krampola (†87): Nestihl dopsat závěť!

Smrt herce Jiřího Krampola (†87): Nestihl dopsat závěť!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Bramborovo-dýňové pyré
Bramborovo-dýňové pyré
Bramborovo-dýňový buřtguláš
Bramborovo-dýňový buřtguláš
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-houbové karbanátky / placičky
Bramborovo-houbové karbanátky / placičky
Bramborovo-houskové knedlíky
Bramborovo-houskové knedlíky
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový knedlík
  • Recepty.cz
  • Bramborovo-houbová strouhaná polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact