• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramborovo-houbová strouhaná polévka
Napište svůj komentář k receptu

Bramborovo-houbová strouhaná polévka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborovo-houbová strouhaná polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 30
      g máslo
    • 1
      ks cibule menší
    • 150
      g čerstvé žampiony nebo lesní houby, cca
    • 300
      g brambory oloupané
    • 100
      g dušená šunka
    • 2
      stroužek česnek 1 -
    • muškátový květ na špičku lžičky
    • 500
      ml vývar
    • 200
      ml smetana 12% cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • krutony

Postup přípravy receptu

1
Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájenou šunku a nasekaný česnek, ty také krátce osmažíme a pak přisypeme hrubě nastrouhané houby, které necháme za občasného promíchání povadnout. Dochutíme muškátovým květem, pepřem a solí, přidáme hrubě nastrouhané brambory, přilijeme vývar a za občasného promíchání a přilití vývaru dle potřeby vaříme do změknutí brambor. Konzistence polévky by měla být v této fázi hustší, protože budeme ještě přilévat smetanu.
2
Když máme brambory měkké (neměly by se zcela rozvařit), přilijeme smetanu do požadované hustoty, krátce povaříme, případně ještě dochutíme a můžeme podávat.
3
Podáváme s krutony, které jsme si připravili z pokrájeného pečiva na kostičky, které jsme osmažili na másle dozlatova. Pro vůni můžeme s krutony osmažit i rozmáčknutý stroužek česneku nebo ke krutonům ke konci smažení přihodit i jemně nasekanou petrželku nebo libeček...
4
Kdo chce polévku bezmasou, vynechá šunku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Strouhaná tvarohová buchta

Strouhaná tvarohová buchta

Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu

Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu

Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka

Babiččina dia sterilovaná strouhaná…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Bramboračka
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Čerstvé žampiony Česnek Cibule Dušená šunka Krutony Máslo Muškátový květ Pepř mletý Smetana 12% Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek II.

Tatarský biftek II.

Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

Mazanec II.

Mazanec II.

Pomazánka křenová a česneková

Pomazánka křenová a česneková

Trdelníky

Trdelníky

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Perníčky V.

Perníčky V.

Mrkvová pomazánka extra

Mrkvová pomazánka extra

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

54
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
19
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
12
Cibulovo-česnekové plátky
Cibulovo-česnekové plátky
10
Pečené brambory
Pečené brambory
9
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Bramborovo-dýňové pyré
Bramborovo-dýňové pyré
Bramborovo-dýňový buřtguláš
Bramborovo-dýňový buřtguláš
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-houbové karbanátky / placičky
Bramborovo-houbové karbanátky / placičky
Bramborovo-houskové knedlíky
Bramborovo-houskové knedlíky
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový knedlík
  • Recepty.cz
  • Bramborovo-houbová strouhaná polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact