feferonka
dle chuti - není nutná, pokud nechceme pikantní chuť
sůl
pepř mletý
majoránka
dle chuti
drcený kmín
hle chuti
vývar
dle potřeby
hladká mouka
nebo solamyl, je-li třeba
Postup přípravy receptu
1
Na sádle si osmažíme dosklovata cibuli, přidáme dozlatova osmažit pokrájené špekáčky. Pak necháme u špekáčků zpěnit nastrouhaný česnek s paprikou a vše zalijeme cca 200 ml vývaru. Přisypeme pokrájené brambory, dochutíme solí, pepřem, majoránkou, kmínem (feferonkou) a vaříme téměř doměkka. Pak přisypeme na kostičky pokrájenou dýni a vše dovaříme doměkka. Je-li třeba, podlijeme vývarem (vodou). Pokud se nám brambory ke konci vaření začnou rozvářet, není to na škodu, jelikož nám guláš zahustí a my pak nemusíme zahušťovat moukou či solamylem a můžeme rovnou podávat.
2
Podáváme s čerstvým pečivem a třeba i sklenicí chlazeného piva.