Brambory a dýni pokrájíme na kostky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme nožem rozmáčknutý česnek, rozmarýn a tymián a uvaříme doměkka. Vodu pak slijeme, bylinky vyndáme, česnek nemusíme vyndavat a vše rozmixujeme na hladkou kaši společně s máslem. Zjemnit kaši můžeme troškou smetany, ale nutné to není.
2
Bylinkovou kaši podáváme k rybě, drůbežímu, vepřovému i hovězímu masu nebo se ztraceným vejcem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Dáda
|15. 10. 2016 15:46
Výborná! Chutnala nám skoro víc než dýňový krém.
Katka Matějková
|21. 8. 2016 16:07
Kaše byla výborná. A malej kolik jí zdlabal!
Jandová
|16. 8. 2015 12:06
Excelentní příloha.
Blanka
|13. 10. 2014 12:33
Kaše je naprosto úžasná a dávala jsem teda jen rozmarým. Smetanu jsem nepotřebovala, konzistence brambor a dýně byla podle mně akorát a synovi jsem namluvila, že je to sluníčková kašička a tak jí snědl plný hluboký talíř. Děkuji a řadím k našim dalším oblíbeným kaším.