g
drůbeží maso
vařené nebo pečené - mohou být i zbytky
120
g
šunka
1
lžíce
petrželová nať
a estragonové natě
2
ks
vejce
120
g
strouhanka
1
špetka
sůl
1
špetka
pepř mletý
mléko
Omáčka
300
g
nakládaná loupaná rajčata
drcená - z konzervy
4
lžíce
bílé víno - suché
1
špetka
sůl
1
špetka
pepř mletý
4
lžíce
bílý jogurt
1
špetka
chilli
Postup přípravy receptu
1
Brambory oloupeme, uvaříme a rozmačkáme s lžící másla. Přidáme nadrobno nakrájené maso a šunku, natě, 1 vejce, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Z hmoty vytvarujeme karbanátky, které obalujeme v rozšlehaném vejci s trochou mléka a ve strouhance. Na oleji smažíme z obou stran.
2
Na mírném ohni zahřejeme rajčata, vmícháme víno, osolíme, opepříme. Horkou omáčku odstavíme, vmícháme jogurt, chilli koření a prohřejeme podle potřeby.