Brambory vařené ve slupce necháme zchladit, pokrájíme je na kostičky a dáme do mísy. Oloupaný celer s mrkví uvařený ve slané vodě také necháme zchladit a pokrájíme, přidáme k bramborám do mísy, přisypeme jemně pokrájenou cibuli a kyselé okurky, na kostičky pokrájená oloupaná vejce, osolíme, opepříme, přidáme hořčici a majolku a dobře promícháme. Pokud máme salát příliš hutný, můžeme přidat pár lžiček láku z okurek.
2
Salát necháme v chladnu proležet alespoň dvě hodiny a podáváme například ke smaženému masu: řízky, karbanátky...
3
Pokud chceme odlehčenou zdravější verzi salátu, můžeme nahradit majonézu zakysanou smetanou (třeba jen z části).
4
Kdo má rád v salátu i uzeninu, může přidat například jemně pokrájený gothajský nebo polosuchý salám.