Strouhané vařené brambory dáme do mísy, trošku osolíme, přidáme droždí, které jsme rozpustili v mléce se lžící cukru. Přidáme vejce a tolik hrubé mouky, aby vzniklo tužší těsto, které se nechytá okrajů mísy. Necháme vykynout. Potom vyválíme na sílu prstu, vykrajujeme kolečka a smažíme na tuku. Hotové mažeme povidly a sypeme strouhaným tvarohem nebo pokapeme zakysanou smetanou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
klaudie razova
|29. 9. 2008 12:33
jsou opravdu dobre urcite je budu delat castejc
klaudie lalikova
|29. 9. 2008 12:23
dneska jsem je varila a opravdu jsou chutne a lacine
Erika Danihelova
|9. 8. 2008 12:03
Ahoj dneska vyskousim,tak drzte palce:)pak napisu jak to dopadlo
jana tichá
|23. 10. 2007 14:31
nejlepší jsou vdolky stejně s obchodu
Dana
|22. 7. 2007 15:33
moc dobré
Hermína
|10. 5. 2007 19:06
Výborné, moc nám chutnalo a mohla jsem zpracovat loňské brambory ze sklepa. Podávala jsem s borůvkovým džemem a zakysanou smetanou, je to vynikající recept. díky
Lenka
|3. 3. 2007 19:22
Vynikající :-)
XY
|2. 2. 2007 17:47
Opravdu výborné
Anonym
|26. 2. 2006 19:59
Dělala jsem k obědu, potírala jsem ochuceným tvarohem a sypala strouhaným perníkem, moc dobré, díky..
Alina
|8. 2. 2006 10:30
Aleno H. to vyzkoušekte, jsou moc dobré, je to sice jiná chuť než klasické vdolky, ale nám moc chutnají s těmi povidly a čímkoliv navrch perník, zakysaná smetana, tvaroh atd.
Alena H.
|8. 2. 2006 10:19
Vyzkouším - vypadá to dobře.
Alina
|7. 2. 2006 13:06
Výborné, sypané povidly a strouhaným perníkem a tvrdým tvarohem, k tomu kakao a je to bezva oběd. Levný, rychlý a typicky domácí, dávám 1