Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou cibulku, najemno nasekanou petrželovou nať, 2 vejce, asi lžičku majoránky, osolíme, opepříme, promícháme a rukou tvoříme válečky asi 10 cm dlouhé a 3 cm široké (vznikne jich asi 16), které obalujeme v trojobalu a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
2
Podáváme teplé i studené, samotné nebo jako přílohu různě upravených(grilovaných, smažených, pečených atd.) mas.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Řezníčková
|5. 5. 2009 08:50
Zase jsem objevila - díky "náhodným receptům" - dobrý recept - alespoň tak vypadá. Určitě vyzkouším jako přílohu k některému masu. Potom dám vědět, jak chutnalo! Díky za recept.
Milena
|6. 1. 2008 19:28
Moje maminka dělávala z tohoto těsta(ale bez sýra) výborné smažené kolečka jako přílohu k masu.Kolik je brambor,tak polovinu váhy hrubé mouky a 1 vejce,sůl.Vyválet plát,skleničkou vykrojit kolečka a smažit v oleji.Možná,že by to šlo i s tím sýrem-zajímavý recept,díky autorovi.
Standa Kudrlička
|30. 12. 2007 16:54
Přidávám ještě pár kapek kvalitního olivového oleje,jinak jsou ty ingredience úplně stejné,jak si dělám dressing já,jednoduchý,lehký a skvělý.
Lusinda
|30. 12. 2007 14:48
Vynikající,třeba i jen tak s dressingem z jogurtu,česneku a pažitky.