• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborové taštičky plněné masem
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové taštičky plněné masem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 16
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové taštičky plněné masem
Bramborové taštičky plněné masem
Bramborové taštičky plněné masem
Bramborové taštičky plněné masem
Bramborové taštičky plněné masem
Bramborové taštičky plněné masem
Bramborové taštičky plněné masem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
  • Těsto:
    • 400
      g vařené brambory ve slupce, oloupané
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 120
      g hrubá mouka cca + na podsypání
  • Směs:
    • 1
      ks cibule větší
    • 300
      g uzené maso ramínko, plec, krkovice... cca
    • 1
      lžíce sádlo
    • sůl dle slanosti uzeného masa
    • pepř mletý
  • Dále dle chuti:
    • dušený špenát
    • kysané zelí
    • hlávkové zelí dušené
    • cibule smažená dozlatova

Postup přípravy receptu

1
Vychladlé oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme vejce, osolíme dle chuti a promícháme. Pak dle potřeby přidáme mouku, tolik, abychom vytvořili vláčné těsto, které nám na pomoučněném stole půjde dobře válet. Množství mouky se může lišit podle druhu brambor.
2
Oloupanou cibuli drobně pokrájíme a osmažíme dozlatova na lžíci sádla. Přidáme pokrájené maso, dochutíme a necháme zchladnout. Kdo chce, může naplnit taštičky pokrájeným pečeným masem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Na pomoučněném stole vyválíme těsto na cca půlcentimetrový plát, ze kterého hrnkem vykrájíme kolečka. Do jejich středu rozdělíme zchladlou náplň, okraje přehneme a přitiskneme k sobě.
4
Připravené taštičky naházíme do vroucí vody a od vyplavání vaříme cca 3 minuty. Doporučuji jednu vyndat a vyzkoušet. Pokud bude hotová, cedníkem vyndáme všechny.
5
Podáváme s dozlatova osmaženou cibulkou, kysaným nebo dušeným zelím, se špenátem...

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové taštičky se zelím

Bramborové taštičky se zelím

Bramborové noky

Bramborové noky

Bramborák do trouby

Bramborák do trouby

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky Bramborové
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Dušený špenát Hlávkové zelí Hrubá mouka Kysané zelí Pepř mletý Sádlo Sůl Uzené maso Vařené brambory Vejce

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kavak

Kavak

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Pizza rohlíky

Pizza rohlíky

Kuřecí řízečky - marinované

Kuřecí řízečky - marinované

Jogurtovo-mléčný jahodový koktejl

Jogurtovo-mléčný jahodový koktejl

Avokádový salát

Avokádový salát

Dušené maso s dýní

Dušené maso s dýní

Nutella roláda

Nutella roláda

Asijský králík - jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

39
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
31
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
25
Dýňová tortila
Dýňová tortila
24
Buřty na pivě
Buřty na pivě
21
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Tři roky po smrti Olivie Newton-Johnové (†73) prasklo: Vdovec se zamiloval do jejího „dvojčete“!

Tři roky po smrti Olivie Newton-Johnové (†73) prasklo: Vdovec se zamiloval do jejího „dvojčete“!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Další doporučené recepty:

Bramborové šišky se strouhankou a ořechy
Bramborové šišky se strouhankou a ořechy
Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"
Bramborové šišky se zelím a kuřetem - …
Bramborové špalíčky
Bramborové špalíčky
Bramborové taštičky se zelím
Bramborové taštičky se zelím
Bramborové těsto-recept po babičce
Bramborové těsto-recept po babičce
Bramborové těstoviny - zapečené
Bramborové těstoviny - zapečené
  • Recepty.cz
  • Bramborové taštičky plněné masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact