• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborové taštičky
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové taštičky

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové taštičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g brambory strouhané, uvařené
    • 250
      g hladká mouka
    • 150
      g cukr
    • 60
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • švestková povidla ochucená rumem a sekanými ořechy

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience zpracujeme na vále v těsto.
2
Vyválíme, vykrájíme větší kolečka, naplníme povidlovou náplní, přeložíme, dobře přitlačíme okraje, aby náplň nevytékala, dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové taštičky se zelím

Bramborové taštičky se zelím

Bramborové taštičky plněné masem

Bramborové taštičky plněné masem

Plněné taštičky

Plněné taštičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • klaudie razova | 1. 10. 2008 15:04

    Zkousela sem to uvarit pro babicku ale ohodnotila to ze to moc dobry nebylo je moc vyberava

  • Dagmar Dvořáčková | 13. 6. 2008 21:27

    Vyzkoušela jsem hned obě varianty- nasladko i naslano(se špenátovou nádivkou, potřené rozšlehaným vajíčkem a grilovacím kořením). Chutnali nám, ale mě se zdá těsto dost hutné. Proto uvádím obměnu receptu- taštičky(šátečky) ze šlehačky- viz recepty.

  • Hana Srnová | 14. 5. 2008 19:59

    Zpracovávám loňské brambory a objevila jsem tento recept. Upekla jsem hned dvojitou dávku a jsem nadšená. Dvouletý synek si stále chodil přidávat:-). Dávám za 1. Příště vyzkouším i slanou variantu.

  • Marcela Burešová | 24. 11. 2007 18:14

    Moc dobré. Příště dám do těsta méně cukru. S těstem se pracovalo moc dobře. Taštičky jsem po okrajích zmáčkla vidličkou - udělá to hezký "vzor"...

  • Hospodyňka | 12. 3. 2007 10:58

    Jsou výborné! AKorát prostě bramborové těsto víceméně taje pod rukama, takže jak jsem chtěla být rychlá, výsledné tvary neměly nic společného s tím obrázkem tady, ale byly to různé ranečky, čtverečky a tak, ale chutnaly všechny vynikajícně!

  • Jana Helanova | 2. 7. 2006 10:25

    Chtěla bych se zeptat, mají tam být celkem 2 vejce? Jedno do těsta a druhé na potření?

  • Petra | 7. 3. 2006 17:58

    Naslano teda asi bez cukru, žejo? :-)

  • Stáňa Nová | 6. 3. 2006 13:23

    Pečené s náplní z mletého masa s přidáním feferonů a jiných ingrediencí, posypané před pečením sýrem jsou výborné, doporučuji

  • Anonym | 6. 3. 2006 13:19

    Jsou výborné i jako slané, plním je náplní z NIVY A SYPU SOLÍ A VLAŠSKÝMI OŘECHY A UPEČU, MNAMKA

  • Alina | 6. 3. 2006 13:18

    Anonyme, tohle těsto není na vařní, ale na pečení jak je jasně napsáno v receptu, to musíš dělat z jiného receptu.!! Tyto pečené jsou vynikající!

  • lidddy@seznam.cz | 6. 3. 2006 10:22

    Milý anonyme,tyto taštičky jsem včera dělala a protože jsem zapomněla, kde mám recept, dala jsem do nic polohr. mouku. Potom jsem podsypala hrubou moukou a stačilo spojit kolečka, naplněná povidly, po okrajích rukou (zmáčknout po obvodu). Nerozvařila se mi ani jedna, přestože jsem stejně zapomněla , že se mají péct...

  • Anonym | 4. 3. 2006 18:50

    Pouzil nekdo presne tento stejny recept i na tasticky VARENE? Ja jsem to zkusila a - po 2 minutovem vareni - se mi taskticky rozvarily. Byla z toho bramborovo- knedlikovo- povidlova kase. Poradte, co vynechat, pripadne pridat. Zda se mi, ze na vareni to opravdu neni vhodny recept.

  • Jaroslava Oumarová | 16. 2. 2006 07:27

    Na slano i uzenina a smažená cibulka, mňam...

  • Fleur | 15. 2. 2006 17:50

    Na slano klidně jsou a jsou dobré např. plněné mletým ochuceným masem

  • EVa | 15. 2. 2006 15:18

    výborné i se sýrem (Eidam, ale i niva, bryndza,..) a ořechy

  • Tereza Jarčušková | 15. 2. 2006 15:16

    Kľudne to môžete urobiť aj na slano. Ja plním zemiakové cesto mäsovou plnkou ( ochutené mleté mäso a do vnútra pichnem kocôčku trdého syra ) a chutí nám to. Zvyknem podávať aj k vínu.

  • salsta aa | 15. 2. 2006 15:03

    poraďte a co kdyby se do nich nedal cukr a udělaly se naslano - s náplní slanou a sypaly kmín atd.

  • Alina | 7. 2. 2006 13:03

    Sypané ořechy a plněné švestkovými povidly ochucenými rumem a skořicí je pochoutka, krásně se lesknou a voní. To je přesně takový ten babičkovský recept, který mi připomíná mládí a neměla jsem na něj předpis.

  • Vlaďka | 10. 10. 2005 14:29

    Vařené taštičky s povidly jsou také dobré posypané skořicí a cukrem a polité máslem. Tak jsem se je naučila od maminky mého manžela.

  • Vlastimila Vacková | 7. 10. 2005 21:07

    Výborné, dělám pravidelně podle tohoto receptu, sypu také ořechy jako Stáňa. Připomíná mi to staré recepty ze starých kuchařských knih, krásně voní rumem a ořechy, je to prostě fajn moučník, který už mladé hospodyně ani neznají

  • Di | 26. 5. 2005 07:08

    Každou třetinu jinak. Příště zvolíte to nejlepší.

  • Maida | 25. 5. 2005 21:48

    Ježíši a čím je tedy mám posypat??? Lákavě vypadá úplně všechno?

  • Anonym | 25. 5. 2005 18:43

    ...páni, vařené, obalené ve strouhaných vlašských ořechách, posypané moučkovým cukrem a polité máslem - kam se hrabe řízek

  • Di | 25. 5. 2005 13:07

    ... nebo se vloží do strouhanky opravžené na másle s cukrem, tak to zase dělala ta moje. Potom bych ale raději nesladila těsto.

  • Jana z VM | 25. 5. 2005 12:28

    Simčo, je to tak, je to tak. Povidlové taštičky z bramborového těsta, sypané mletým mákem s cukrem a pomaštěné máslem je véééélikánská dobrota!!! Pravidelně doma děláme!!

  • simča | 25. 5. 2005 11:02

    taštičky plněné povidlím se mohou vařit i ve vodě a pak se posypou mletým makem s cukrem,to je taky moc velká dobrota...tak to aspon dělala má babička....

  • Stáňa Nová | 12. 6. 2004 17:09

    Ještě jsem taštičky posypala sekanými ořechy, které mi zbyly z nádivky. Je to recept jak ze starých časů od našich babiček. Doporučuji vyzkoušet. Během jednoho dne děti zkonzumovaly.Příště vyzkouším s makovou nebo tvarohovou nádivkou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr Hladká mouka Máslo Prášek do pečiva Švestková povidla Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

Africká lilková pomazánka

Africká lilková pomazánka

Zapečená brokolice s těstovinami

Zapečená brokolice s těstovinami

Hamburgery original

Hamburgery original

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Veganská houbová omáčka

Veganská houbová omáčka

Papriky s rajčaty - sterilované

Papriky s rajčaty - sterilované

Salát z rukoly s lososem

Salát z rukoly s lososem

Kančí guláš s bramborami

Kančí guláš s bramborami

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

44
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
36
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
33
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
32
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
27
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Přemožitelka upírů se vrací: Tohle je »nová Buffy«!

Přemožitelka upírů se vrací: Tohle je »nová Buffy«!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Bramborové taštičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact