Do uvařených, osolených brambor přidejte větší než malé množství usmažené, nakrájené cibule a přidejte v mikrovlnce ohřáté apoň trochu nakrájené zelí (aby neschladilo brambory). Celé to promačkejte šťouchadlem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marcela Burešová
|8. 10. 2007 12:25
Toto jídlo znám od babičky z Vysočiny a říkáme tomu "kočičí tanec" :-) Nejlepší je k vepřovému masu
Petra Plevová
|28. 9. 2007 20:37
u nás v Českých budějovicích to připravujeme jako ,,helejanovi",říkáme tomu kočičák a nejradši ho máme s pečenými vepřovými žebry(musí na nich být maso :-)
helenajovi
|27. 9. 2007 16:39
přesně tak jak píše NMarta my tomu také říkáme lepenice,ale vařené brambory roštouchám,pak vmíchám pokrájené vařené kyselé zelí a nakonec přidám osmaženou nakrájenou cibulku na sádle a vše vymíchám v kaši.je to vynikající hlavne k tmavému či světlému prejtu a nebo opečené sekané či vinné klobáse.. výbornéé
Tereza J.
|27. 9. 2007 15:16
Pani Anna viete dobre :))) strapačky = halušky a sú rozhodne zo strúhaných surových zemiakov.
NMarta
|27. 9. 2007 14:48
Já to taky znám pod názvem lepenice a ještě do rozšťouchaných brambor přidávám majoránku.
Jitka Bublová
|27. 9. 2007 11:36
Tak tomuhle říkáme lepenice. Brambory se rozšťouchají, zamíchá se zelí (v tomto případě ne sterilované, ale opravdu kysané) a na talíři se posypou usmaženou cibulkou - je to jen trochu jiný postup, ale je to opravdu výborné.
Anna Č.
|27. 9. 2007 09:10
Je to zvlášní recept,pokud vím,střapačky jsou z bramborového těsta,protlačují se sítkem a vaří.
Marie Pospíšilová
|27. 9. 2007 09:02
Děláváme něco podobného: na sádle osmahneme cibulku a do ní přidáme rozšťouchané brambory a lehce zarestujeme. Jednoduché, dobré. Ani maso netřeba :-)