Všechny suroviny smícháme v míse dohromady a vypracujeme z nich těsto a tvarujeme z něj šišky, které vaříme ve vodě. Vařené bramborové šišky posypeme na talíři moučkovým cukrem a mákem, přelijeme rozpuštěným máslem a podáváme.
Tak jsem se na ně těšila, ale vůbec se mi nepovedly, těsto vypadalo dobře, jen také malinko nakyslé, voda se vařila, není psáno jak dlouho vařit, měla jsem to ve vodě asi 5 minut a totálně rozvařené, úplně na kaši, koupila jsem tvaroh v papíru, ne ve vaničce, nevím, kde se stala chyba, skončilo vše v koši :'(
Michaela
|17. 2. 2012 11:46
Dnes jsem vyzkoušela a někde jsem udělala chybu při vaření se mi z toho stalo něco hrozného:( těsto vypadalo pěkně, voda vřela..tak nevím kde byla chyba:( :'(
...poprvé jsem kupoval směs na knedlíky :-D !Všem moc chutnalo,takže posílám 1.
ladislava staffenová
|6. 5. 2010 07:05
Tak už je mi slovní ktohoto autora jasný - cídí a leští septiky a žumpy, a holt to na něm zanechalo trvalé následky...chudáček malinký ...to je asi neléčitelné....
Ferda Šiška
|5. 5. 2010 17:20
tohle už žrát nebudu i kdyby nebylo nic jiného na světě ... radší chcípnu protože jsem se tak zesral že sem ten mák měl až v ponožkách ...
franta houska
|21. 4. 2010 10:57
jím šišky po 20 letech a tyhle jsou bomba mňam
Milan
|26. 3. 2008 13:37
Tak jsem za ty šišky sklidil úúúúspěch!!!Tak díky,Helenko!:-)
Blanka
|2. 3. 2008 13:14
Vyzkousela jsem presne podle navodu a davam jedničku. Jednu porci jsem posypala makem a cukrem a druhou porci smíchala s osmahnutou strouhankou. Manzel snedl obe porce naráz :-) PS: vubec nebylo nic nakyslé.
zanita
|23. 7. 2006 14:59
á dělám šišiy z pouhého těsta na br. knedlíky v prášku,ale po uvaření je házím do pekáčku s osmahnutou strouhankou na oleji a ještě obalím. Pak jen sypu moučkovým cukrem.Za 20 minut práce sklízím vždy úspěch.
Hanka
|6. 4. 2006 14:29
Vyzkoušela jsem je a byly moc dobré. To těsto je spíš jako tvarohové než bramborové, je malinko nakyslé, ale vůbec to nevadí. Ještě jsem do těsta přidala trochu bramborového škrobu. Budu dělat častěji.
helena vejnarová
|7. 10. 2005 17:08
vaříme je 6 minut a ten tvaroh tam nevadí naopak je to křehké a když se to potom posype mákem zanikne ta nakyslá chut a není to vůbec poznatvyzkoušejte to..
Anonym
|16. 9. 2005 16:35
Opravdu je to dobre s tavarohem? Jednou jsem zkusila bramborove krokety s tvarohem a nezdala se mi tam ta nakysla chut:-(( Mate nekdo s tim jine zkusenosti?