• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramborové šišky / noky se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové šišky / noky se zelím

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 13
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové šišky / noky se zelím
Bramborové šišky / noky se zelím
Bramborové šišky / noky se zelím
Bramborové šišky / noky se zelím
Bramborové šišky / noky se zelím
Bramborové šišky / noky se zelím
Bramborové šišky / noky se zelím
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g vařené brambory ve slupce, oloupané
    • 300
      g kysané zelí řádně vymačkané
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g hrubá mouka + dle potřeby
    • sůl
    • drcený kmín
    • sádlo na osmažení

Postup přípravy receptu

1
Vařené zchladlé oloupané brambory (nejlépe moučné) nastrouháme na jemném struhadle nebo dobře rozmačkáme a dáme do mísy, kam přidáme i řádně vymačkané zelí, které překrájíme na malé kousky. Přidáme dvě vejce, osolíme dle chuti, dochutíme kmínem (pokud nechceme, nemusíme) a dobře promícháme. Přidáme mouku dle potřeby a vytvoříme trochu hutnější těsto, ze kterého tvoříme válečky, které pokrájíme na šišky (délka dle vlastní chuti). Hutnější těsto tvoříme proto, že zelí nám strukturu bramborových šišek naruší a kypřejší těsto by mělo snahu se rozvářet. Hodně záleží i na druhu brambor i mouky a na tom, zda jsme řádně vymačkali šťávu ze zelí.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu

2
Během přípravy šišek/noků dáme vařit vodu, abychom je hotové pokrájené do vroucí vody hned naházely a opatrně je ode dna podebraly. Přivedeme k varu a po vyplavání děrovanou naběračkou hned vyndaly z vody.
3
Rozpálíme pánev s troškou sádla, šišky/noky na něm opečeme zprudka ze všech stran dozlatova a podáváme. Podáváme například k pečenému či uzenému masu se zelím, nebo posypeme škvarkami...
4
Doporučuji první šišku/nok uvařit na zkoušku samostatně. Tím zjistíme, zda se nebudou rozvářet a jestli nemusíme přidat ještě trochu mouky.

RADA: VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"

Bramborové šišky se zelím a kuřetem -…

Bramborové šišky se slaninou

Bramborové šišky se slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Noky
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Drcený kmín Hrubá mouka Kysané zelí Sádlo Sůl Vařené brambory Vejce

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Jiný houbový gulášek

Jiný houbový gulášek

Rohlíčky s nugátovou náplní

Rohlíčky s nugátovou náplní

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-dýňové placičky

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Dietní karbanátky

Dietní karbanátky

Rajčatový salát s bazalkou

Rajčatový salát s bazalkou

Tvarohový koláč s borůvkami

Tvarohový koláč s borůvkami

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

53
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
48
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
31
Chilli papričky
Chilli papričky
31
Tradiční falafel
Tradiční falafel
30
Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă), základní recept
Hedvábná kukuřičná kaše …

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Modelka Kočendová před porodem: Bude svatba?

Modelka Kočendová před porodem: Bude svatba?

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Bramborové rosty se zeleninou a vejcem
Bramborové rosty se zeleninou a vejcem
Bramborové růžičky
Bramborové růžičky
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky na slano
Bramborové šišky na slano
Bramborové šišky s mákem
Bramborové šišky s mákem
Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou
Bramborové šišky s mákem a švestkovou…
  • Recepty.cz
  • Bramborové šišky / noky se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact