• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborové šišky na slano
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové šišky na slano

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové šišky na slano
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce
    • hrubá mouka
    • 150
      g strouhanka
    • 2
      lžíce sádlo

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvařit ve slupce, vychladlé oloupat a nastrouhat na jemno. Přidat vejce, sůl. Hrubou mouku přidávat dokud se těsto lepí. Z vypracovaného těsta vytvořit válečky (šišky). Lepší jsou tenčí. Šišky uvařit. V hrnci osmažit strouhanku na tuku, osolit, možno i trochu Vegety. Do osmažené strouhanky vsypat uvařené horké šišky, opatrně protřást či promíchat, aby se všechny šišky obalily ze všech stran. Hrnec s obalenými šiškami dát zprudka zapéci do horké trouby na cca 15 minut. Šišky opatrně vyndat na talíře, aby z nich moc neopadala opečená strouhanka, případně křupavou strouhankou z hrnce ještě na talíři posypávat. Podávat s borůvkovým kompotem.
2
Dobrá varianta pro situaci, kdy v rodině někdo má a někdo nemá rád sladká jídla, v tom případě je možné udělat polovinu šišek na slano, zbytek s mákem na sladko. Někdo jí sladké, někdo jí slané a pár sladkých šišek si dá jen jako dezert na závěr.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šišky z bramborové kaše

Šišky z bramborové kaše

Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou

Bramborové šišky s mákem a švestkovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Apolinka1 | 22. 3. 2015 10:35

    Bramborové těsto dělám pravidelně z cca kila brambor a cca 300g hr. mouky a nestalo se mi nikdy, že by se mi knedlíky rozvařili. Každopádně mě recept příjde dobrý a naslano mi šišky chutnají nejvíc.

  • to je jedno | 3. 5. 2014 12:19

    eeee tak musím se přiznat že podle tohoto receptu na kilo brambor mi aby těsto nelepilo padlo cca kilo hr. mouky a stejně se ty šišky rozvařily.

  • Iva | 11. 4. 2013 12:04

    Z dětství, sestra s mákem, já s opraženou strouhankou s cukříkem, polité máslem....mňamka. Syn je také miluje.

  • michal jakouš | 9. 11. 2009 11:38

    výborná klasika

  • Simča Sládková | 1. 4. 2007 14:42

    Tak uhodila bída - máme před výplatou a plný sklep brambor :o)))), tak zase přišly ke slovu šišky. Jsem z Moravy, takže jsem toto jídlo vůůůůůbec neznala, ale manžel mně ho naučil nejen vařit, ale i jíst. A pokud to není každý týden, tak mi i chutnají. Muž a děti je přímo milují.... Jíme je hlavně naslano, jen se strouhankou (jak zde popsáno), ale ne s kompotem, nýbrž se zeleninovým salátem. Někdy, když zbydou, tak i jako přílohu ke špenátu. Mladší dcera říkala, že ve školní jídelné je jen uvaří a až na talíři sypou osmaženou strouhankou smíchanou s mletými ořechy a cukrem a pokapou máslem - tak jsem to také zkusili a je to i tak dobré.

  • Marie Horáková | 31. 10. 2006 15:57

    Hanko, remosku mám na chatě a nedám na ni dopustit, s tou strouhankou nebo houstičkou do polévky to vyzkouším, díky za tip.

  • Hanka | 31. 10. 2006 15:03

    Pro Světlanu - chce to v té remosce zkusit, byla jsem překvapena jakou to má chuť. Naučil mě to kolega. Musí to být ale v remosce, trouba nebo něco podobného nemá ten efekt. Je to moc vysušené. Já mám remosku třicet let starou a je nepřekonatelná.

  • Světlana | 30. 10. 2006 22:30

    Pro Zdenu a Hanku - uznávám, že šišky jen obalené, příp. v nasucho opečené strouhance jsou určitě zdravější. Ale právě ta na tuku smažená strouhanka do křupava na šiškách zapečená v troubě dělá z běžných šišek jiné jídlo. :-)

  • Hanka | 30. 10. 2006 18:29

    My jsme je doma jedli naslano s hruškovým kompotem. Je to pro mě nezapomenutelná chuť.Strouhanku jsem se naučila smažit v remosce nasucho jen trochu pokapat olejem. Jsou tak dobré i houstičky nebo chleba do polévek. Je to rozhodně zdravější, strouhanka spotřebuje toho oleje hodně.

  • Zdena L. | 30. 10. 2006 13:19

    U nás na rokycansku jsme je dělali vždy na slano. Já zas neznala sladkou variantu, až v závodní jídelně mě seznámili. Slané jsou nejlepší, jen jsme je doma nezapékali, pouze proházeli v hrnci.

  • Maruš | 27. 10. 2006 13:32

    Bramborové šišky s osmaženou strouhankou dělám často,ale s cukrem.Nikdy mě nenapadlo to takhle zkombinovat v slané verzi.Vyzkouším.Syn někdy šišky chce polít rozvařenými povidly.Je to náhrada za povidlové taštičky z bramborového těsta.Když šišky zbudou tak nakrájím na kolečka a osmažím na cibulce s kolečky párku a opepřím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hrubá mouka Sádlo Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocný salát s jogurtem

Ovocný salát s jogurtem

Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Mrkvový dort s mandlemi

Mrkvový dort s mandlemi

Nejfalešnější svíčková

Nejfalešnější svíčková

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Batáty pečené v troubě

Batáty pečené v troubě

Celerové hovězí s tymiánem

Celerové hovězí s tymiánem

Dort s čokoládovým krémem

Dort s čokoládovým krémem

Špagety s cuketou a olivami

Špagety s cuketou a olivami

Doporučujeme

30 minut
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

99
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
74
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
72
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
65
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
65
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Vdova po kreslíři Saudkovi (†80) Johana: Jeho nevěrám jsem se smála!

Vdova po kreslíři Saudkovi (†80) Johana: Jeho nevěrám jsem se smála!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Další doporučené recepty:

Bramborové růžičky
Bramborové růžičky
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky se zelím
Bramborové šišky / noky se zelím
Bramborové šišky s mákem
Bramborové šišky s mákem
Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou
Bramborové šišky s mákem a švestkovou…
Bramborové šišky s ořechovou strouhankou
Bramborové šišky s ořechovou strouhankou
  • Recepty.cz
  • Bramborové šišky na slano
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact