• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Bramborové růžičky
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové růžičky

autor: fazolka-
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové růžičky
Bramborové růžičky
Bramborové růžičky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      brambory
    • sůl
    • rostlinný olej
    • nůž
    • bavlněná niť

Postup přípravy receptu

1
Oškrábané brambory rozpůlíme nožem a vykrajujeme jím opatrně tenké lupínky. Vložíme je do teplé hodně slané vody na pár minut, aby byly tvárnější. Poté srolujeme středovou ruličku a kolem ní přikládáme jednotlivé lístečky a vytvarujeme je do tvaru růže. Bavlněnou nití vespod několikerým obtočením spojíme lístečky, aby se nám při smažení nerozpadly. Nožem seřízneme pod nití rovnou spodní plochu růžičky.
2
V malém plechovém hrníčku rozehřejeme na plynu opatrně větší množství oleje (vyzkoušíme na jednom lupínku, zda není olej příliš horký a lupínek se nepálí) Poté ztlumíme plamen na minimum a pomocí lžičky vložíme do oleje růžičku a pomalu smažíme.
3
Po usmažení jestě na pánvi s olejem osmažíme spodek růžičky, aby se vespod spekly jednotlivé lupínky a bylo možné odstranit niť. Na lístečky můžeme použít papriku nebo např. kůru z cukety nebo okurky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Růžičky z listového těsta

Růžičky z listového těsta

Bramborové wrapy s uzeným

Bramborové wrapy s uzeným

Bramborové placky pečené v kuse

Bramborové placky pečené v kuse

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva- Ma | 1. 3. 2010 20:02

    Laďko, ani mi nenapadlo, že by někdo jiný.Od počátku jsem chápala, že je specialita fazolky .Tak ani dál se nezajímala.Tady se vlastně na mé kladné hodnocení rozvinula velmi živá diskuze,jako bych chtěla fazolce nějak ublížit.To v žádném případě!!Jen jsem obdivovala ten nápad-vylepšení.Pěkný večer všem

  • Danka Snášelová | 1. 3. 2010 17:56

    Ladislavo, děkuji za vysvětlení. Fazulka to již vysvětlila na Topreceptech. kde má nááádherné fotky. Myslela jsem, že Fazulce fotku prasprostě někdo ukrad a vydává ji za svou. A to mi připadalo velice nefér. Na tyhle věci jsem velice citlivá. Růžičky jsou velice krásné a Jana (na Topreceptech = Pipre, na receptech.cz = Fazolka), jim určitě věnovala hodně času a úsilí, aby je vyšperkovala do dnešní podoby. Proto by bylo nefér, kdyby si je někdo přivlastnil a vydával za svůj výtvor. Ale všechno se vysvětlilo a je dobře, že Jana - Fazulka inspiruje kuchařinky na různých internetových stránkách.

  • ladislava staffenová | 1. 3. 2010 17:05

    Ladi - jo starý dobrý Shakespeare, viď? ;-))

  • fazolka - | 1. 3. 2010 17:04

    Omlouvám se tímto i receptům.cz, na které to mohlo vrhnout špatné světlo, že se tu kopírují fotky cizích autorů. Už jsem to vysvětlila i na topreceptech :-)

  • Ladia - | 1. 3. 2010 17:00

    Aneb mnoho povyku pro nic ;-))

  • fazolka - | 1. 3. 2010 16:57

    Ano, jsem jedna a tatáž, ale tyto růžičky jsem už z topek stáhla, byly pouze v přidaných, nebyla to hlavní fotka. Moje chyba, proto to nedorozumění. Nahradila jsem ji tam dnes jinou fotkou kytice z růží a v ní jsou právě i tyto růžičky, které jsem si schovala stejně jako ostatní a které jsem do kytice vložila na důkaz, že jsem je opravdu dělala já :-)

  • ladislava staffenová | 1. 3. 2010 16:48

    Danko, ano, jde o jednu a tutéž osobu

  • Danka Snášelová | 1. 3. 2010 16:37

    Proč se někdo chlubí cizím peřím? Fotka patří doopravdy fazulky? Mám takový dojem, že ne. Bramborové lupínky dělala Jana z Topreceptů dřív :-))). http://www.toprecepty.cz/recept/10101-bramborove-ruzicky/

  • ladislava staffenová | 1. 3. 2010 14:58

    Ivo, jo, je to ale fakt výmysl fazolky, která ho interpretovala i jinde, nevidím na tom nic špatného. Řada mých známých vystupuje pod jinými nicky jinde, takže myslím, že to je o.k.Internet je o rozšiřování obzoru, fazolka nekopíriovala, ona VYMYSLELA!!!

  • Iva- Ma | 26. 2. 2010 17:40

    Fazolko, tak tenhle Tvůj vynález s nití jsem dostala v mailech, přesně stejný obrázek.I když ty růžičky kolují na různých webech.Dobrý vynález :-)

  • fazolka - | 26. 2. 2010 14:19

    Vím, že je to na jiných stránkách:-), jen tady jsem zvolila svůj postup a místo spojení lupínků párátky jsem zvolila niť :-) Zdá se mi to jednodušší a niť se dá snadněji odstranit. Při odstraňování párátek se mi podařilo narušit celistvost růžičky. Proto jsem je tam nechala a konce jen odštípla kleštičkami od manikury :-) Možná to chce párátka odstanit ještě těsně před dosmažením. Jinak díky za pochvalu a bodíky :-)

  • Jarka O. | 26. 2. 2010 12:23

    Já už jsem to viděla na jiných stránkách, jen přidávám bodík ;-)

  • Ladia - | 26. 2. 2010 11:59

    Nádherné :-)

  • fazolka - | 24. 2. 2010 17:13

    Já růžičky používám především ke zdobení slaných dortů, možná budou pro někoho inspirací:-) Lístečky k nim tvořím z kůry cukety nebo okurky a dnes i z papriky. Do té stačí nožem jen zářezy a vypadají jak lísteček také :-)

  • Tereza Turková | 24. 2. 2010 16:46

    Dobrý den, pardon, ale nepřišlo mi upozornění na přidání fotky, něco se porouchalo, ale už je to dobré a foto je na svém místě;)

  • ladislava staffenová | 24. 2. 2010 15:48

    Nevím, proč tu trvá tak dlouho zobrazení fotky.... fakt nechápu...přitom autorku znám i její foto,je to prostě nádhera

  • fazolka - | 24. 2. 2010 14:46

    Mirko, fotku jsem přidala, nevím, proč není zobrazena.

  • Miroslava Severová | 24. 2. 2010 09:26

    Fazolko, to vypadá zajímavě a fotečka by nebyla ??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bavlněná niť Brambory Nůž Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Šunkové kanapky

Šunkové kanapky

Bramboráky sváteční

Bramboráky sváteční

All exclusive s jahodami

All exclusive s jahodami

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Zapečené brambory se špenátem a houbami

Zapečené brambory se špenátem a…

Krémová omáčka s kuřecím masem a žampiony

Krémová omáčka s kuřecím masem a…

Čočkový salát se zeleninou

Čočkový salát se zeleninou

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

75
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
70
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
51
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
37
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
24
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Která znamení jsou mistři manipulace? Na těchto 5 si dávejte pozor!

Která znamení jsou mistři manipulace? Na těchto 5 si dávejte pozor!

Blesk.cz Lionel Richie dojal Prahu a Blesku řekl: Pustil jsem si Gotta!

Lionel Richie dojal Prahu a Blesku řekl: Pustil jsem si Gotta!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Bramborové pyré s brokolicí
Bramborové pyré s brokolicí
Bramborové rösti
Bramborové rösti
Bramborové rosty se zeleninou a vejcem
Bramborové rosty se zeleninou a vejcem
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky se zelím
Bramborové šišky / noky se zelím
Bramborové šišky na slano
Bramborové šišky na slano
  • Recepty.cz
  • Bramborové růžičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact