• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborové růžičky
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové růžičky

autor: fazolka-
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové růžičky
Bramborové růžičky
Bramborové růžičky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      brambory
    • sůl
    • rostlinný olej
    • nůž
    • bavlněná niť

Postup přípravy receptu

1
Oškrábané brambory rozpůlíme nožem a vykrajujeme jím opatrně tenké lupínky. Vložíme je do teplé hodně slané vody na pár minut, aby byly tvárnější. Poté srolujeme středovou ruličku a kolem ní přikládáme jednotlivé lístečky a vytvarujeme je do tvaru růže. Bavlněnou nití vespod několikerým obtočením spojíme lístečky, aby se nám při smažení nerozpadly. Nožem seřízneme pod nití rovnou spodní plochu růžičky.
2
V malém plechovém hrníčku rozehřejeme na plynu opatrně větší množství oleje (vyzkoušíme na jednom lupínku, zda není olej příliš horký a lupínek se nepálí) Poté ztlumíme plamen na minimum a pomocí lžičky vložíme do oleje růžičku a pomalu smažíme.
3
Po usmažení jestě na pánvi s olejem osmažíme spodek růžičky, aby se vespod spekly jednotlivé lupínky a bylo možné odstranit niť. Na lístečky můžeme použít papriku nebo např. kůru z cukety nebo okurky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Růžičky z listového těsta

Růžičky z listového těsta

Bramborové placky pečené v kuse

Bramborové placky pečené v kuse

Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva- Ma | 1. 3. 2010 20:02

    Laďko, ani mi nenapadlo, že by někdo jiný.Od počátku jsem chápala, že je specialita fazolky .Tak ani dál se nezajímala.Tady se vlastně na mé kladné hodnocení rozvinula velmi živá diskuze,jako bych chtěla fazolce nějak ublížit.To v žádném případě!!Jen jsem obdivovala ten nápad-vylepšení.Pěkný večer všem

  • Danka Snášelová | 1. 3. 2010 17:56

    Ladislavo, děkuji za vysvětlení. Fazulka to již vysvětlila na Topreceptech. kde má nááádherné fotky. Myslela jsem, že Fazulce fotku prasprostě někdo ukrad a vydává ji za svou. A to mi připadalo velice nefér. Na tyhle věci jsem velice citlivá. Růžičky jsou velice krásné a Jana (na Topreceptech = Pipre, na receptech.cz = Fazolka), jim určitě věnovala hodně času a úsilí, aby je vyšperkovala do dnešní podoby. Proto by bylo nefér, kdyby si je někdo přivlastnil a vydával za svůj výtvor. Ale všechno se vysvětlilo a je dobře, že Jana - Fazulka inspiruje kuchařinky na různých internetových stránkách.

  • ladislava staffenová | 1. 3. 2010 17:05

    Ladi - jo starý dobrý Shakespeare, viď? ;-))

  • fazolka - | 1. 3. 2010 17:04

    Omlouvám se tímto i receptům.cz, na které to mohlo vrhnout špatné světlo, že se tu kopírují fotky cizích autorů. Už jsem to vysvětlila i na topreceptech :-)

  • Ladia - | 1. 3. 2010 17:00

    Aneb mnoho povyku pro nic ;-))

  • fazolka - | 1. 3. 2010 16:57

    Ano, jsem jedna a tatáž, ale tyto růžičky jsem už z topek stáhla, byly pouze v přidaných, nebyla to hlavní fotka. Moje chyba, proto to nedorozumění. Nahradila jsem ji tam dnes jinou fotkou kytice z růží a v ní jsou právě i tyto růžičky, které jsem si schovala stejně jako ostatní a které jsem do kytice vložila na důkaz, že jsem je opravdu dělala já :-)

  • ladislava staffenová | 1. 3. 2010 16:48

    Danko, ano, jde o jednu a tutéž osobu

  • Danka Snášelová | 1. 3. 2010 16:37

    Proč se někdo chlubí cizím peřím? Fotka patří doopravdy fazulky? Mám takový dojem, že ne. Bramborové lupínky dělala Jana z Topreceptů dřív :-))). http://www.toprecepty.cz/recept/10101-bramborove-ruzicky/

  • ladislava staffenová | 1. 3. 2010 14:58

    Ivo, jo, je to ale fakt výmysl fazolky, která ho interpretovala i jinde, nevidím na tom nic špatného. Řada mých známých vystupuje pod jinými nicky jinde, takže myslím, že to je o.k.Internet je o rozšiřování obzoru, fazolka nekopíriovala, ona VYMYSLELA!!!

  • Iva- Ma | 26. 2. 2010 17:40

    Fazolko, tak tenhle Tvůj vynález s nití jsem dostala v mailech, přesně stejný obrázek.I když ty růžičky kolují na různých webech.Dobrý vynález :-)

  • fazolka - | 26. 2. 2010 14:19

    Vím, že je to na jiných stránkách:-), jen tady jsem zvolila svůj postup a místo spojení lupínků párátky jsem zvolila niť :-) Zdá se mi to jednodušší a niť se dá snadněji odstranit. Při odstraňování párátek se mi podařilo narušit celistvost růžičky. Proto jsem je tam nechala a konce jen odštípla kleštičkami od manikury :-) Možná to chce párátka odstanit ještě těsně před dosmažením. Jinak díky za pochvalu a bodíky :-)

  • Jarka O. | 26. 2. 2010 12:23

    Já už jsem to viděla na jiných stránkách, jen přidávám bodík ;-)

  • Ladia - | 26. 2. 2010 11:59

    Nádherné :-)

  • fazolka - | 24. 2. 2010 17:13

    Já růžičky používám především ke zdobení slaných dortů, možná budou pro někoho inspirací:-) Lístečky k nim tvořím z kůry cukety nebo okurky a dnes i z papriky. Do té stačí nožem jen zářezy a vypadají jak lísteček také :-)

  • Tereza Turková | 24. 2. 2010 16:46

    Dobrý den, pardon, ale nepřišlo mi upozornění na přidání fotky, něco se porouchalo, ale už je to dobré a foto je na svém místě;)

  • ladislava staffenová | 24. 2. 2010 15:48

    Nevím, proč tu trvá tak dlouho zobrazení fotky.... fakt nechápu...přitom autorku znám i její foto,je to prostě nádhera

  • fazolka - | 24. 2. 2010 14:46

    Mirko, fotku jsem přidala, nevím, proč není zobrazena.

  • Miroslava Severová | 24. 2. 2010 09:26

    Fazolko, to vypadá zajímavě a fotečka by nebyla ??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bavlněná niť Brambory Nůž Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty s povidly

Buchty s povidly

Výborný narozeninový dort

Výborný narozeninový dort

Velikonoční syrek

Velikonoční syrek

Jablková roláda

Jablková roláda

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Cibulačka s celerem

Cibulačka s celerem

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a…

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

78
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
58
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
24
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
22
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
22
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Ondřej Novotný o hře Kotkové: Nejpromarněnější šance všech dob!

Ondřej Novotný o hře Kotkové: Nejpromarněnější šance všech dob!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Další doporučené recepty:

Bramborové pyré s brokolicí
Bramborové pyré s brokolicí
Bramborové rösti
Bramborové rösti
Bramborové rosty se zeleninou a vejcem
Bramborové rosty se zeleninou a vejcem
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky se zelím
Bramborové šišky / noky se zelím
Bramborové šišky na slano
Bramborové šišky na slano
  • Recepty.cz
  • Bramborové růžičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact