• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborové rosty se zeleninou a vejcem
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové rosty se zeleninou a vejcem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové rosty se zeleninou a vejcem
Bramborové rosty se zeleninou a vejcem
Bramborové rosty se zeleninou a vejcem
Bramborové rosty se zeleninou a vejcem
Bramborové rosty se zeleninou a vejcem
Bramborové rosty se zeleninou a vejcem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Rösty - placičky z nahrubo nastrouhaných brambor - pochází ze Švýcarska, kde se tradičně připravovaly především k snídani. Vynikající jsou podávané se sázenými vejci, avokádovou pomazánkou a pečenými cherry rajčátky.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks brambory
    • 5
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      hrst cherry rajčátka
    • olej na smažení
    • olivový olej
    • citronová šťáva
    • petrželka
    • 1
      ks avokádo

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo a důkladně vymačkejte rukou, abyste se zbavili přebytečné vody. Osolte, opepřete a vmíchejte 1 vejce.
2
Na pánvi rozehřejte olej. Lžící pak nabírejte bramborovou směs a tvořte placičky. Opékejte je z každé strany asi dvě minuty a odkládejte na papírovou utěrku.

RADA: Zkuste další recepty z brambor!

3
Cherry rajčátka zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a dejte asi na 10 minut do rozpálené trouby. Avokádo rozpulte, zbavte pecky, vydlabejte, rozmačkejte vidličkou, osolte, opepřete a promíchejte s citronovou šťávou.
4
Na čistou pánev dejte lžíci oleje a rozklepněte jedno po druhém čtyři vejce tak, abyste neporušili žloutek. Na mírném plameni smažte vejce, dokud nebude bílek pevný, ale žloutek zůstane stále tekutý. Vejce osolte a opepřete.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat skvělou bramborovou kaši

5
Na talíře rozložte bramborové rösty, přidejte pečená rajčata, avokádovou omáčku a sázená vejce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramboráky

Bramboráky

Bramborové placky

Bramborové placky

Bramborové noky

Bramborové noky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Bramboráky FOOD
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Avokádo Brambory Cherry rajčátka Citronová šťáva Olej Olivový olej Pepř mletý Petrželka Sůl Vejce

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský plátek

Francouzský plátek

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem

Špagety s kuřecím masem, žampiony a…

Sněhový koláč s marmeládou

Sněhový koláč s marmeládou

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Cuketová směs s uzeninou

Cuketová směs s uzeninou

Domácí langoše

Domácí langoše

Karbanátky z brokolice

Karbanátky z brokolice

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

42
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…
39
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
39
Jednoduchá mléčná rýže / rýžová kaše
Jednoduchá mléčná rýže /…
37
Jahodové řezy z Galaretky
Jahodové řezy z Galaretky
35
Švestková povidla
Švestková povidla

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Třetí díl Zrádců plný zvratů: Velký návrat vypadlíků! Ale má to háček

Třetí díl Zrádců plný zvratů: Velký návrat vypadlíků! Ale má to háček

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Bramborové pusinky (1922)
Bramborové pusinky (1922)
Bramborové pyré s brokolicí
Bramborové pyré s brokolicí
Bramborové rösti
Bramborové rösti
Bramborové růžičky
Bramborové růžičky
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky se zelím
Bramborové šišky / noky se zelím
  • Recepty.cz
  • Bramborové rosty se zeleninou a vejcem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact