Rösty - placičky z nahrubo nastrouhaných brambor - pochází ze Švýcarska, kde se tradičně připravovaly především k snídani. Vynikající jsou podávané se sázenými vejci, avokádovou pomazánkou a pečenými cherry rajčátky.
Brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo a důkladně vymačkejte rukou, abyste se zbavili přebytečné vody. Osolte, opepřete a vmíchejte 1 vejce.
2
Na pánvi rozehřejte olej. Lžící pak nabírejte bramborovou směs a tvořte placičky. Opékejte je z každé strany asi dvě minuty a odkládejte na papírovou utěrku.
Cherry rajčátka zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a dejte asi na 10 minut do rozpálené trouby. Avokádo rozpulte, zbavte pecky, vydlabejte, rozmačkejte vidličkou, osolte, opepřete a promíchejte s citronovou šťávou.
4
Na čistou pánev dejte lžíci oleje a rozklepněte jedno po druhém čtyři vejce tak, abyste neporušili žloutek. Na mírném plameni smažte vejce, dokud nebude bílek pevný, ale žloutek zůstane stále tekutý. Vejce osolte a opepřete.