Syrové brambory umyjeme i se slupkou a nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm. Nakrájíme si na plátky cibuli a bůček. Napichujeme střídavě brambor, cibuli a bůček nebo slaninu a všechny špízy dáme na alobal do zapékací mísy.
2
Pokapeme olejem, osolíme a opepříme, zabalíme a zapečeme asi 20 minut pak obal zvrchu odkryjeme a ještě zapečeme až špízy zezlátnou. Hotové sypeme brynzou a sekanou petrželkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
jana
|28. 5. 2007 14:56
Dobry napad =) Je to jednoduche, rychle a jendotlive prisady se daji doplnovat podle toho, co zrovna skyta lednicka. Recept jsem si take trochu upravila, nepouzila jsem alobal,ale zapekaci misu s vikem, kterou jsem vymazala maslem a spizy pote trosku podlila vodou.Aby jidlo nebylo suche, pripravila jsem k tomu dresing z bileho jogurtu, taveneho syru, cesneku a bylinek...
Jana z VM
|6. 11. 2006 07:13
Dělala jsem podle receptu, bylo to výborné, bylo toho málo. Příště musím udělat z dvojité dávky a taky to nkbudu dávat na špejle, ale těsně za sebe do vymazaného pekáčku - ne na alobal, protože i přesto, že jsem jej dost vymazala a ještě špízy pokapala sádlem, přichytilo se to na alobal a ta práce s odděláváním ... takže - je to vynikající večeře, ale příště si postup upravím. Pochopitelně - nejlepší jsou ty brambory....
Kamila
|19. 10. 2006 14:18
Slupky zbaštíte jako u amerických brambor.
Anonym
|23. 6. 2005 21:47
co ty slupky?
Andrea Pastirčáková
|22. 6. 2005 20:46
Rychlé, dobré, můžeme dát i klobásku, různě barevnou papriku, prostě mňamka.
Martina
|21. 6. 2005 10:04
Jednoduche a dobre. Brambory jsem obalila v koreni "americke brambory" a pridala tu papriku (spis pro barvu). Brynzu jsem vynechala tu mam spojenou s haluskami.
marie krejzarova
|10. 12. 2004 17:55
Ještě k tomu napichuji papriku .Dobré.
Miroslav
|6. 7. 2004 20:56
Moc dobré hned jsem si to udělal,jednoduché a rychlé.