Brambory rozšťoucháme nahrubo (né na kaši). Brambory, vejce a smetanu smícháme v misce. Osolíme, okmínujeme a mouku přidáme dle hustoty těsta. Nesmí být moc tuhé, takže pár lžic postačí. Vlhkou rukou pak děláme slabé placičky, které smažíme na trošce oleje dozlatova z obou stran. Podáváme se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.
2
*Do těsta můžeme přidat sekané bylinky, česnek a jiné koření (dle chuti).
Jirko, nic si z toho neděj, anonymy jsou zde na denním pořádku. Editoři by měli konečně zasáhnou, protože na jiných stránkách nepřihlášený uživatel nemůže psát do komentářů.
Možná by stálo zato si nejprve přečíst ingredience, než začnu plodit nějaké ironické komentáře. Každý recept totiž nezačíná popisem ale právě ingrediencemi, a tam si zde dočtete, že brambory jsou vařené a rozšťouchané. V postupu je pouze upřesněno, jak jsou rozšťouchané.
Jiří, možná pro takovéto "kuchaře - rejpaly" by bylo lepší napsat, že jsou šťouchané nahrubo přímo do ingrediencí a první větu z popisu vypustit. Jinak si přidávám do oblíbených na nějakou "véču" až zbudou brambory od oběda. Martina
Anonymous
|26. 2. 2011 23:49
milujem takto pisane recepty. takze otazka: recept zacina stouchanim brambor. kupim teda brambory a hned ich mozem stouchat?