• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborové placky se špenátovým nákypem
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové placky se špenátovým nákypem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové placky se špenátovým nákypem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Bramborové placky
    • 0,50
      kg vařené brambory
    • 180
      g hrubá mouka 140 -
    • sůl na dochucení
    • mléko na zvláčnění
    • husí sádlo na potření
  • Špenátový nákyp
    • 20
      g máslo + na vymazání formiček
    • 2
      ks žloutek
    • 10
      g strouhanka
    • 1
      špetka moučkový cukr
    • 1
      hrnek listový špenát sekaný
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl na dochucení
    • mandle sekané pražené na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
**Bramborové placky:** Z prolisovaných brambor, mouky, soli a mléka zpracujte tužší těsto. Vytvarujte je jako šišku, odkrajujte z ní kousky, rozválejte je na placky a pečte na suché rozpálené pánvi. Mastěte sádlem a jako doplněk podávejte špenátový nákyp.
2
**Špenátový nákyp:** Polovinu másla utřete se žloutky, strouhankou a cukrem. Špenát rozmixujte a sceďte, šťávu zachyťte. Na pánvi na zbylém másle umíchejte vejce, zpracujte s ostatními surovinami a šťávou ze špenátu. Naplňte formičky, vložte do pekáčku, přilijte vroucí vodu z konvice tak, aby sahala do poloviny výšky formiček. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a zvolna asi 20 minut pečte, až nákyp zpevní. Podávejte k plackám, ozdobené sekanými praženými mandlemi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety se špenátovým pestem

Špagety se špenátovým pestem

Bramborové placky s dýní

Bramborové placky s dýní

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aneta | 6. 8. 2011 15:24

    Za to ty seš kuchařka, až bolí

  • dajaaaaa
    dajaaaaa | 17. 3. 2011 01:14

    ale ale pajo musis nejdriv zkusit caj a pak se dopracovat k jidlu:DDDD hahahaha :-P

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz | 15. 10. 2010 16:41

    Nic moc, je s tim práce a není to ani moc dobrý. Dávám čtyřku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Oběd Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Husí sádlo Listový špenát Mandle Máslo Mléko Moučkový cukr Strouhanka Sůl Vařené brambory Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z brambor a kyselého zelí

Salát z brambor a kyselého zelí

Sypaná buchta

Sypaná buchta

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Tvarohová bábovka IV.

Tvarohová bábovka IV.

Česnečka z Vysočiny

Česnečka z Vysočiny

Koláčky ze 100% tuku

Koláčky ze 100% tuku

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

Kuřecí guláš na černém pivu s…

Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a…

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

77
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
30
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
25
Máslové řízky
Máslové řízky
22
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
21
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Další doporučené recepty:

Bramborové placky s povidly a mákem
Bramborové placky s povidly a mákem
Bramborové placky se sušenými houbami
Bramborové placky se sušenými houbami
Bramborové placky se sýrem po našem
Bramborové placky se sýrem po našem
Bramborové placky se zakysankou
Bramborové placky se zakysankou
Bramborové placky VIII.
Bramborové placky VIII.
Bramborové pusinky (1922)
Bramborové pusinky (1922)
  • Recepty.cz
  • Bramborové placky se špenátovým nákypem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact