• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborové placky se špenátovým nákypem
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové placky se špenátovým nákypem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové placky se špenátovým nákypem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Bramborové placky
    • 0,50
      kg vařené brambory
    • 180
      g hrubá mouka 140 -
    • sůl na dochucení
    • mléko na zvláčnění
    • husí sádlo na potření
  • Špenátový nákyp
    • 20
      g máslo + na vymazání formiček
    • 2
      ks žloutek
    • 10
      g strouhanka
    • 1
      špetka moučkový cukr
    • 1
      hrnek listový špenát sekaný
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl na dochucení
    • mandle sekané pražené na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
**Bramborové placky:** Z prolisovaných brambor, mouky, soli a mléka zpracujte tužší těsto. Vytvarujte je jako šišku, odkrajujte z ní kousky, rozválejte je na placky a pečte na suché rozpálené pánvi. Mastěte sádlem a jako doplněk podávejte špenátový nákyp.
2
**Špenátový nákyp:** Polovinu másla utřete se žloutky, strouhankou a cukrem. Špenát rozmixujte a sceďte, šťávu zachyťte. Na pánvi na zbylém másle umíchejte vejce, zpracujte s ostatními surovinami a šťávou ze špenátu. Naplňte formičky, vložte do pekáčku, přilijte vroucí vodu z konvice tak, aby sahala do poloviny výšky formiček. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a zvolna asi 20 minut pečte, až nákyp zpevní. Podávejte k plackám, ozdobené sekanými praženými mandlemi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety se špenátovým pestem

Špagety se špenátovým pestem

Bramborové placky s dýní

Bramborové placky s dýní

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aneta | 6. 8. 2011 15:24

    Za to ty seš kuchařka, až bolí

  • dajaaaaa
    dajaaaaa | 17. 3. 2011 01:14

    ale ale pajo musis nejdriv zkusit caj a pak se dopracovat k jidlu:DDDD hahahaha :-P

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz | 15. 10. 2010 16:41

    Nic moc, je s tim práce a není to ani moc dobrý. Dávám čtyřku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Oběd Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Husí sádlo Listový špenát Mandle Máslo Mléko Moučkový cukr Strouhanka Sůl Vařené brambory Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Okurky

Okurky

Koláčky na neděli

Koláčky na neděli

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Dýňová polévka III.

Dýňová polévka III.

Dia roláda

Dia roláda

Lilkový tatarák

Lilkový tatarák

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

33
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
27
Smetanové koláčky
Smetanové koláčky
25
Čočkový salát s hořčicí
Čočkový salát s hořčicí
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Známý český hudebník Dr. Kary: Detaily o rakovině a děsivá prognóza

Známý český hudebník Dr. Kary: Detaily o rakovině a děsivá prognóza

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Další doporučené recepty:

Bramborové placky s povidly a mákem
Bramborové placky s povidly a mákem
Bramborové placky se sušenými houbami
Bramborové placky se sušenými houbami
Bramborové placky se sýrem po našem
Bramborové placky se sýrem po našem
Bramborové placky se zakysankou
Bramborové placky se zakysankou
Bramborové placky VIII.
Bramborové placky VIII.
Bramborové pusinky (1922)
Bramborové pusinky (1922)
  • Recepty.cz
  • Bramborové placky se špenátovým nákypem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact