To někdo objevil Ameriku,tohle se u nás dělalo běžně,budˇse mazaly povidlím,nebo se naplnily strouhanýma jabkama posypanýma cukrem a skořicí,placka se přehnula a opekly se z obou stran,pomastily sádlem abaštily se jestě teplé ,ale i studené jo jo to bylo žrádlo...........
najlepšie sú lokše, najprv pečené na sucho a potom pomastiť a naplniť makom s cukrom, poliať trochou mlieka, zrolovať uložiť na seba , zatlačiť a chvíľku zapiect.
Vážené dámy, jestli tohle ještě sledujete, rád bych se dopídil receptu na bramborové placky z mého dětsví. Bývaly s povidly pečené na plotně, nikoliv smažené a při rolování se docela lámaly. Tu a tam v místech měly bezva puchýře. Zkoušel jsem to několikrát podle Vašich receptů, ale lepí se mi to na plotnu. Je ji potřeba namazat? Předem dík.
:-) JE TO MNAMKA JEN POMAZAT SADLEM A TY POVIDLA ..HLAVNĚ TO UDĚLAT NA TÁLE :-)
říkávalo se jim lokše,správně byly mastěné sádlem,sypané mákem :-)
u nás se jim říká pekáče a nemají chybu :-*
všem doporučuji!! maminka nám je dělala už od mala a nedám na ně dopustit, mastila je sádlem, ale je to jedno, jak to má kdo rád :-)
Když mám hodně jablek,nastrouhám je,ocukruju,vyvařím z nich vodu,horké dám do sklenic,vydrží to léta. Chystám si to takhle na štrůdl a na koláče,ale též výborné na placky.
přečti si znovu recept...olco ;-)
brambory se musi nejdrive uvarit nebo ne dik zaodpoved
tak my tomu doma říkáme laty a placky mastím jen máslem a sypu mletým cukrem . s mákem ani povidli jsme ještě nezkoušeli tak vyzkoušíme, díky za tip.
jasně taky sem zapomněla napsat že to lze potřít povidly a pak sypat mákem tak to taky dělávala babička a je to skvělé,...mnam
jasně dík Jirko za tipdělala sem je s těmi povidly a nemá to chybuno jo babičky ty věděly co je dobré...
Zkuste placky potřít nejdříve povidly a teprve pak posypat mletým mákem s cukrem. Tak to dělávala moje babička z Jižní Moravy a říkala tomu přesňáky.