• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborové placky plněné zelím
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové placky plněné zelím

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové placky plněné zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 600
      g brambory
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce sádlo
    • 200
      g hrubá mouka 150-200
    • sůl
  • Náplň
    • 50
      g slanina
    • 2
      ks cibule
    • 500
      g kysané zelí
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • pálivá paprika
    • škvarky
    • koření dle chuti
    • sezamová semínka a kmín na posypání
    • 1
      ks vejce
    • sádlo

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si nakrájíme slaninu na malé kostičky osmažíme a přidáme jemně nakrájenou cibuli, orestujeme a přidáme vymačkané a překrájené kysané zelí. Dle chuti okořeníme (přidávám špetku majoránky, 3 lisované stroužky česneku, hrst škvarků, půl lžičky pálivé papriky a drceného kmínu, sůl a pepř) a vše prohřejeme. Náplň necháme prochladnout.
2
Těsto připravíme s jemně nastrouhaných brambor, vejce, sádla, soli a hrubé mouky a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme na 18 malých "kuliček", které rozválíme na placičky. Plníme 1 lžící náplně a po přeložení zamáčkneme okraje, které ozdobíme vidličkou. Plněné placičky dáme na pečící papír, pomažeme rozšlehaným vajíčkem a sypeme kmínem nebo sezamovým semínkem. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut dozlatova. Můžeme též osmažit na pánvičce jsou také dobré, ale v troubě se hezky nafouknou a vypadají lépe.
3
Dělám 6 placiček s kmínem, 6 se sezamem a než se upečou v troubě, 6 jich opeču na sádle. Je to výborná docela zdravá svačina.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky plněné masem

Bramborové placky plněné masem

Bramborové placky (smaženky) pro dědu

Bramborové placky (smaženky) pro dědu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • placka | 19. 3. 2011 14:46

    jsem dost nezkušená je mi 13let a moc ráda vařím můžete mi poradit zda ty brambory mají bej vařené nebo sirové děkuji

  • vačička | 5. 5. 2007 15:29

    Teda moc jsem se na to těšila a zas bůhvíjaký zázrak to nebyl. Lepší je ta smažená verze, ale za tu piplačku to nestojí, je mi líto.

  • Kazalin | 17. 10. 2005 23:17

    Rozhodně je to tisíckrát zdravější jídlo, než salámy a saláty z umělé plesnivé hmoty typu J. Meinl, prodávané v marketech. Ať čtu ingredience jakkoliv, tak žádné Ečko tam nevidím. V salámu a musli jich napočítám víc, jak šest.

  • Nika | 30. 9. 2005 10:08

    Vzpamatujte se a naučte se počítat- 5 dkg slaniny, troška škvarků a 1 lžíce sádla na 18 ks placiček - tj. určitě nejméně 3 porce. Naproti tomu 1/2 kg zelí a 60 dkg brambor. Pokud se upeče a nesmaží, určitě je to zdravé jídlo.

  • pupen Hons | 27. 9. 2005 22:57

    Souhlasím s Jarčou, jednou za cas...:o)

  • TV | 29. 8. 2005 13:19

    lol :) ono de facto to není nezdravé, jako spíš hodně tučné. Pro ty, co chtějí mít vosí pas bych to nedoporučil, ovšem se zdravím to má pramálo společného ;)

  • Airan Novakova | 24. 8. 2005 08:52

    Lucie, dovolim si poznamenat, ze nase predky co jedli same nezdrave veci, byli min nemocne nez my. Kdyz si date ty vyborne placky a pak si udelate dvouhodinovy vylet v prirode, budete na tom lepe, nez po zeleninovym salatu z obchodu a misku musli s jogurtem pred televizi:-))))) Verte mi, mam to vyzkousene:-)))))

  • Lucie | 23. 8. 2005 15:00

    je to moc dobré ale dovolím si protestovat proti tomu, že je to zdravé

  • Jarka L. | 19. 8. 2005 07:23

    Je pravda, že vzhledem k obsazení ingrediencí se o zrovna nejzdravější svačinku nejedná. I když jsem škvarky zcela vypustila, i tak se jednalo o velmi kaloricky vydatné jídlo. Ale jednou za čas... ;o)

  • Peter | 18. 8. 2005 19:47

    To, ze je to dobré, o tom urcite nikto nepochybuje, ale docela zdravé (sádlo, slanina, skvarky, sul...!)?

  • Jarka L. | 17. 8. 2005 09:21

    Viděla jsem, dělala jsem, chutnala jsem. Další moc velká dobrůtka! Dala jsem i příteli do práce. Rsp. on sam po ochutnani zbalil asi "jen" 8 kousku :o) A z práce se vracel s mnoha pozdravy od kolegů, kteří mu placičky rozebrali. Takze nejen výborné na chuť, ale i lahodné pro oko. Další recept, který u nás rychle zdomácněl :o)

  • Airan Novakova | 12. 6. 2005 15:58

    Ten recept se mi velice zamlouva, manzel si neco podobneho pamatuje z detstvi, musim si u neho splhnout a udelam to k veceri. Do naplne dam sunku, skvarky ani uzene nemam :-))

  • Dana M. | 23. 2. 2005 13:38

    Dělám něco podobného - jen do náplně přidávám na kostičky nakrájené uvařené uzené maso (místo škvarků).

  • Naďa | 18. 2. 2005 15:13

    To znám jak bramborové pirožky,je to moc dobré,teplé i studené.Doporučuju vyzkoušet.Na těchto stránkách se mi líbí,že si člověk osvěží i skoro zapomenuté recepty.Hned v sobotu je udělám.Díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hrubá mouka Koření Kysané zelí Pálivá paprika Pepř mletý Sádlo Sezamová semínka Škvarky Slanina Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulový koláč se slaninou

Cibulový koláč se slaninou

Cmunda na pekáči

Cmunda na pekáči

Margotkové řezy

Margotkové řezy

Placek ze strouhanky

Placek ze strouhanky

Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Obalovaná česneková křidélka

Obalovaná česneková křidélka

Papriky s rajčaty - sterilované

Papriky s rajčaty - sterilované

Zelňačka z uzených žeber

Zelňačka z uzených žeber

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

95
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
88
Klasické lečo
Klasické lečo
84
Dýňová tortila
Dýňová tortila
80
Virgin mojito
Virgin mojito
70
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Šokující finále Simpsonových: Marge zemře?!

Šokující finále Simpsonových: Marge zemře?!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

  • Recepty.cz
  • Bramborové placky plněné zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact