• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborové placky plněné zelím
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové placky plněné zelím

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové placky plněné zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 600
      g brambory
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce sádlo
    • 200
      g hrubá mouka 150-200
    • sůl
  • Náplň
    • 50
      g slanina
    • 2
      ks cibule
    • 500
      g kysané zelí
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • pálivá paprika
    • škvarky
    • koření dle chuti
    • sezamová semínka a kmín na posypání
    • 1
      ks vejce
    • sádlo

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si nakrájíme slaninu na malé kostičky osmažíme a přidáme jemně nakrájenou cibuli, orestujeme a přidáme vymačkané a překrájené kysané zelí. Dle chuti okořeníme (přidávám špetku majoránky, 3 lisované stroužky česneku, hrst škvarků, půl lžičky pálivé papriky a drceného kmínu, sůl a pepř) a vše prohřejeme. Náplň necháme prochladnout.
2
Těsto připravíme s jemně nastrouhaných brambor, vejce, sádla, soli a hrubé mouky a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme na 18 malých "kuliček", které rozválíme na placičky. Plníme 1 lžící náplně a po přeložení zamáčkneme okraje, které ozdobíme vidličkou. Plněné placičky dáme na pečící papír, pomažeme rozšlehaným vajíčkem a sypeme kmínem nebo sezamovým semínkem. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut dozlatova. Můžeme též osmažit na pánvičce jsou také dobré, ale v troubě se hezky nafouknou a vypadají lépe.
3
Dělám 6 placiček s kmínem, 6 se sezamem a než se upečou v troubě, 6 jich opeču na sádle. Je to výborná docela zdravá svačina.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky plněné masem

Bramborové placky plněné masem

Bramborové placky (smaženky) pro dědu

Bramborové placky (smaženky) pro dědu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • placka | 19. 3. 2011 14:46

    jsem dost nezkušená je mi 13let a moc ráda vařím můžete mi poradit zda ty brambory mají bej vařené nebo sirové děkuji

  • vačička | 5. 5. 2007 15:29

    Teda moc jsem se na to těšila a zas bůhvíjaký zázrak to nebyl. Lepší je ta smažená verze, ale za tu piplačku to nestojí, je mi líto.

  • Kazalin | 17. 10. 2005 23:17

    Rozhodně je to tisíckrát zdravější jídlo, než salámy a saláty z umělé plesnivé hmoty typu J. Meinl, prodávané v marketech. Ať čtu ingredience jakkoliv, tak žádné Ečko tam nevidím. V salámu a musli jich napočítám víc, jak šest.

  • Nika | 30. 9. 2005 10:08

    Vzpamatujte se a naučte se počítat- 5 dkg slaniny, troška škvarků a 1 lžíce sádla na 18 ks placiček - tj. určitě nejméně 3 porce. Naproti tomu 1/2 kg zelí a 60 dkg brambor. Pokud se upeče a nesmaží, určitě je to zdravé jídlo.

  • pupen Hons | 27. 9. 2005 22:57

    Souhlasím s Jarčou, jednou za cas...:o)

  • TV | 29. 8. 2005 13:19

    lol :) ono de facto to není nezdravé, jako spíš hodně tučné. Pro ty, co chtějí mít vosí pas bych to nedoporučil, ovšem se zdravím to má pramálo společného ;)

  • Airan Novakova | 24. 8. 2005 08:52

    Lucie, dovolim si poznamenat, ze nase predky co jedli same nezdrave veci, byli min nemocne nez my. Kdyz si date ty vyborne placky a pak si udelate dvouhodinovy vylet v prirode, budete na tom lepe, nez po zeleninovym salatu z obchodu a misku musli s jogurtem pred televizi:-))))) Verte mi, mam to vyzkousene:-)))))

  • Lucie | 23. 8. 2005 15:00

    je to moc dobré ale dovolím si protestovat proti tomu, že je to zdravé

  • Jarka L. | 19. 8. 2005 07:23

    Je pravda, že vzhledem k obsazení ingrediencí se o zrovna nejzdravější svačinku nejedná. I když jsem škvarky zcela vypustila, i tak se jednalo o velmi kaloricky vydatné jídlo. Ale jednou za čas... ;o)

  • Peter | 18. 8. 2005 19:47

    To, ze je to dobré, o tom urcite nikto nepochybuje, ale docela zdravé (sádlo, slanina, skvarky, sul...!)?

  • Jarka L. | 17. 8. 2005 09:21

    Viděla jsem, dělala jsem, chutnala jsem. Další moc velká dobrůtka! Dala jsem i příteli do práce. Rsp. on sam po ochutnani zbalil asi "jen" 8 kousku :o) A z práce se vracel s mnoha pozdravy od kolegů, kteří mu placičky rozebrali. Takze nejen výborné na chuť, ale i lahodné pro oko. Další recept, který u nás rychle zdomácněl :o)

  • Airan Novakova | 12. 6. 2005 15:58

    Ten recept se mi velice zamlouva, manzel si neco podobneho pamatuje z detstvi, musim si u neho splhnout a udelam to k veceri. Do naplne dam sunku, skvarky ani uzene nemam :-))

  • Dana M. | 23. 2. 2005 13:38

    Dělám něco podobného - jen do náplně přidávám na kostičky nakrájené uvařené uzené maso (místo škvarků).

  • Naďa | 18. 2. 2005 15:13

    To znám jak bramborové pirožky,je to moc dobré,teplé i studené.Doporučuju vyzkoušet.Na těchto stránkách se mi líbí,že si člověk osvěží i skoro zapomenuté recepty.Hned v sobotu je udělám.Díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hrubá mouka Koření Kysané zelí Pálivá paprika Pepř mletý Sádlo Sezamová semínka Škvarky Slanina Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oravská kulaša

Oravská kulaša

Muffinky borůvkové

Muffinky borůvkové

Teplý bramborový salát

Teplý bramborový salát

Česneková polévka IV.

Česneková polévka IV.

Pomazánka křenová a česneková

Pomazánka křenová a česneková

Bílé kokosové kuličky  -  nepečené

Bílé kokosové kuličky - nepečené

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

Houbovo-smetanová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Houbová pohanka - pohankový kuba

Houbová pohanka - pohankový kuba

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

355
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
154
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
37
Kokosový dort s ovocem
Kokosový dort s ovocem
31
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s…
28
Guláš (nejen) s hráškem
Guláš (nejen) s hráškem

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Štěpánka Fingerhutová se vdala! Je z ní paní Ligas

Štěpánka Fingerhutová se vdala! Je z ní paní Ligas

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

  • Recepty.cz
  • Bramborové placky plněné zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact