• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramborové placky pečené v kuse
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové placky pečené v kuse

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 27
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové placky pečené v kuse
Bramborové placky pečené v kuse
Bramborové placky pečené v kuse
Bramborové placky pečené v kuse
Bramborové placky pečené v kuse
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g vařené brambory
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka cukr
    • 0,75
      kostka droždí
    • 2
      dl mléko 1,5 - 2dl
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      ks vejce
    • drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a nahrubo rozmačkáme. Přidáme je do mísy s moukou, ve které jsme udělali důlek, rozdrobili do něj droždí se špetkou cukru a zalili trochou mléka(kvásek). Pak přilijeme zbytek mléka a olej, osolíme a zpracujeme vše v hladké, nepříliš tuhé těsto, které přeneseme na pečící papír o velikosti plechu a vyválíme.
2
Pěčící papír s těstem přetáhneme na plech a rádýlkem uděláme mřížku tak velkou, jak chceme, aby byly placky velké. Necháme asi 15 minut v teple těsto odpočinout, pak ho potřeme vejcem, posypeme solí, drceným kmínem a dáme do předehřáté trouby péct do růžova.
3
Dobré jsou jak teplé, tak i studené, například s kakaem. Výborné i jako příloha ke gulášové polévce, bramborovému guláši...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škvarkové placky pečené v kuse

Škvarkové placky pečené v kuse

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (od babičky)

Bramborové placky (od babičky)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Stanislava Plačková | 25. 5. 2016 15:58

    K bramboračce byly výborné O:-) málem jsme je snědli z plechu i s pečicím papírem O:-)

  • Pelantová | 15. 4. 2012 17:43

    Sympatický recept pro rychlé pečení. Do večera budou snědené.

  • Zdena | 31. 1. 2012 18:12

    Já myslím, že asi ano. Píše se, nechat v teple odpočinout a když těsto s droždím odpočívá tak vlastně i kyne.

  • Q | 31. 1. 2012 16:36

    Chápu to dobře, že se těsto nenechává vykynout?

  • lenča | 30. 1. 2012 10:30

    rychlé a výborné

  • Vránová | 5. 8. 2011 22:37

    Placky byly naprosto dokonalé, žádná velká práce a navíc jsem do nich přidala pokrájený špek z domácí udírny a byly i voňavé po uzeném ;-) :-P

  • Radka Novotna | 15. 7. 2011 00:08

    Neco malo o bramborach a jejich zpracovani je mozne si precist tady http://www.vseovareni.cz/tipy-a-techniky/skola-vareni-nepostradatelne-brambory/

  • akdar | 4. 5. 2011 07:00

    Placky byly hezky vláčné a díky vyvalování a krájení přímo na plechu i téměř bez práce :-) .

  • Alenka | 15. 2. 2011 21:02

    Ke gulášové polévce je to bazkonkurenční lahůdka!

  • recepty 73 | 16. 8. 2010 18:08

    Mirko,můžete mít vařené ve slupce,ale i zbylé z oběda(oloupané,uvařené,osolené).Jiří

  • MIRKA AKRIM | 12. 8. 2010 11:16

    Brambory maji byt uvarene ve slupce?

  • recepty 73 | 9. 2. 2010 18:51

    Dagmar,tuhle sladkou variantu miluje můj kamarád víc,než bábovku,buchty,dorty....:-)

  • dagmar motlová | 9. 2. 2010 15:47

    posypáno mákem, ochutnáno s povidly, taky mňamka..

  • Klára Keselyova | 5. 2. 2010 16:11

    Jirko, dnes boli placky k obedu. Bola kním biela zemiaková polievka s kôprom, musím pochváliť, je to rýchle a jednoduché. Najbližšie, to dám na "dobre" tukom vymazaný plech, aby so spodu bola kôrka chrumkavá. No aj tak dávam 1*.

  • recepty 73 | 5. 2. 2010 11:55

    To mě těší :-),Lenko. Pájo,z kaše jsem už také zkoušel,špatné teda nejsou,nám tam ale chutnají právě ty kousky brambor:-).Hlavně je to rychlé,žádné vykrajování...Jiří

  • Lenka H. | 5. 2. 2010 11:49

    Včera jsem je upekla a jsou skvělé!

  • Pája S | 4. 2. 2010 11:55

    To vyzkouším.Fotka je fajn!Placky dělám klasiku ,ale toto je s droždím a vůbec to neznám.Mám v lednici zbytek bramborové kaše,to by mělo jít také ne?Mám už i v oblíbených!!:-)

  • recepty 73 | 4. 2. 2010 10:29

    Fotka bude... :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Drcený kmín Droždí Mléko Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohová buchta tříbarevná

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační řezy z velkého plechu

Pivní vrabci

Pivní vrabci

Šunkofleky-klouzáky

Šunkofleky-klouzáky

Čokoládové dortíky

Čokoládové dortíky

Mrkvovo-kedlubnové placky

Mrkvovo-kedlubnové placky

Jemný tvarohový krémovník

Jemný tvarohový krémovník

Smažený řapíkatý celer

Smažený řapíkatý celer

Chřest smažený v trojobalu

Chřest smažený v trojobalu

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

62
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
52
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
45
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Další díl Naked Attraction přitvrdil: Vzdychání a holení! A pornoherečka

Další díl Naked Attraction přitvrdil: Vzdychání a holení! A pornoherečka

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Bramborové placky (nejen) se zelím
Bramborové placky (nejen) se zelím
Bramborové placky (od babičky)
Bramborové placky (od babičky)
Bramborové placky (smaženky) pro dědu
Bramborové placky (smaženky) pro dědu
Bramborové placky plněné masem
Bramborové placky plněné masem
Bramborové placky s brokolicí a pórkem
Bramborové placky s brokolicí a pórkem
Bramborové placky s dipem z řepy
Bramborové placky s dipem z řepy
  • Recepty.cz
  • Bramborové placky pečené v kuse
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact