• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Bramborové placky pečené v kuse
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové placky pečené v kuse

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 27
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové placky pečené v kuse
Bramborové placky pečené v kuse
Bramborové placky pečené v kuse
Bramborové placky pečené v kuse
Bramborové placky pečené v kuse
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g vařené brambory
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka cukr
    • 0,75
      kostka droždí
    • 2
      dl mléko 1,5 - 2dl
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      ks vejce
    • drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a nahrubo rozmačkáme. Přidáme je do mísy s moukou, ve které jsme udělali důlek, rozdrobili do něj droždí se špetkou cukru a zalili trochou mléka(kvásek). Pak přilijeme zbytek mléka a olej, osolíme a zpracujeme vše v hladké, nepříliš tuhé těsto, které přeneseme na pečící papír o velikosti plechu a vyválíme.
2
Pěčící papír s těstem přetáhneme na plech a rádýlkem uděláme mřížku tak velkou, jak chceme, aby byly placky velké. Necháme asi 15 minut v teple těsto odpočinout, pak ho potřeme vejcem, posypeme solí, drceným kmínem a dáme do předehřáté trouby péct do růžova.
3
Dobré jsou jak teplé, tak i studené, například s kakaem. Výborné i jako příloha ke gulášové polévce, bramborovému guláši...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škvarkové placky pečené v kuse

Škvarkové placky pečené v kuse

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (od babičky)

Bramborové placky (od babičky)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Stanislava Plačková | 25. 5. 2016 15:58

    K bramboračce byly výborné O:-) málem jsme je snědli z plechu i s pečicím papírem O:-)

  • Pelantová | 15. 4. 2012 17:43

    Sympatický recept pro rychlé pečení. Do večera budou snědené.

  • Zdena | 31. 1. 2012 18:12

    Já myslím, že asi ano. Píše se, nechat v teple odpočinout a když těsto s droždím odpočívá tak vlastně i kyne.

  • Q | 31. 1. 2012 16:36

    Chápu to dobře, že se těsto nenechává vykynout?

  • lenča | 30. 1. 2012 10:30

    rychlé a výborné

  • Vránová | 5. 8. 2011 22:37

    Placky byly naprosto dokonalé, žádná velká práce a navíc jsem do nich přidala pokrájený špek z domácí udírny a byly i voňavé po uzeném ;-) :-P

  • Radka Novotna | 15. 7. 2011 00:08

    Neco malo o bramborach a jejich zpracovani je mozne si precist tady http://www.vseovareni.cz/tipy-a-techniky/skola-vareni-nepostradatelne-brambory/

  • akdar | 4. 5. 2011 07:00

    Placky byly hezky vláčné a díky vyvalování a krájení přímo na plechu i téměř bez práce :-) .

  • Alenka | 15. 2. 2011 21:02

    Ke gulášové polévce je to bazkonkurenční lahůdka!

  • recepty 73 | 16. 8. 2010 18:08

    Mirko,můžete mít vařené ve slupce,ale i zbylé z oběda(oloupané,uvařené,osolené).Jiří

  • MIRKA AKRIM | 12. 8. 2010 11:16

    Brambory maji byt uvarene ve slupce?

  • recepty 73 | 9. 2. 2010 18:51

    Dagmar,tuhle sladkou variantu miluje můj kamarád víc,než bábovku,buchty,dorty....:-)

  • dagmar motlová | 9. 2. 2010 15:47

    posypáno mákem, ochutnáno s povidly, taky mňamka..

  • Klára Keselyova | 5. 2. 2010 16:11

    Jirko, dnes boli placky k obedu. Bola kním biela zemiaková polievka s kôprom, musím pochváliť, je to rýchle a jednoduché. Najbližšie, to dám na "dobre" tukom vymazaný plech, aby so spodu bola kôrka chrumkavá. No aj tak dávam 1*.

  • recepty 73 | 5. 2. 2010 11:55

    To mě těší :-),Lenko. Pájo,z kaše jsem už také zkoušel,špatné teda nejsou,nám tam ale chutnají právě ty kousky brambor:-).Hlavně je to rychlé,žádné vykrajování...Jiří

  • Lenka H. | 5. 2. 2010 11:49

    Včera jsem je upekla a jsou skvělé!

  • Pája S | 4. 2. 2010 11:55

    To vyzkouším.Fotka je fajn!Placky dělám klasiku ,ale toto je s droždím a vůbec to neznám.Mám v lednici zbytek bramborové kaše,to by mělo jít také ne?Mám už i v oblíbených!!:-)

  • recepty 73 | 4. 2. 2010 10:29

    Fotka bude... :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Drcený kmín Droždí Mléko Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mouřeníny

Mouřeníny

Turecká pomazánka z lilku

Turecká pomazánka z lilku

Kávové muffiny

Kávové muffiny

Pomazánka z tresčích jater II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Hrnková kávová buchta

Hrnková kávová buchta

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

Ovocný koláč se žmolenkou

Ovocný koláč se žmolenkou

Mexický předkrm Guacamole

Mexický předkrm Guacamole

Pochoutkový dip k zelenině

Pochoutkový dip k zelenině

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

45
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
44
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
Máslové řízky
Máslové řízky
21
Cuketovo-brokolicový krém
Cuketovo-brokolicový krém
13
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Další doporučené recepty:

Bramborové placky (nejen) se zelím
Bramborové placky (nejen) se zelím
Bramborové placky (od babičky)
Bramborové placky (od babičky)
Bramborové placky (smaženky) pro dědu
Bramborové placky (smaženky) pro dědu
Bramborové placky plněné masem
Bramborové placky plněné masem
Bramborové placky s brokolicí a pórkem
Bramborové placky s brokolicí a pórkem
Bramborové placky s dipem z řepy
Bramborové placky s dipem z řepy
  • Recepty.cz
  • Bramborové placky pečené v kuse
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact