• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborové placky pečené v kuse
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové placky pečené v kuse

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 27
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové placky pečené v kuse
Bramborové placky pečené v kuse
Bramborové placky pečené v kuse
Bramborové placky pečené v kuse
Bramborové placky pečené v kuse
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g vařené brambory
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka cukr
    • 0,75
      kostka droždí
    • 2
      dl mléko 1,5 - 2dl
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      ks vejce
    • drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a nahrubo rozmačkáme. Přidáme je do mísy s moukou, ve které jsme udělali důlek, rozdrobili do něj droždí se špetkou cukru a zalili trochou mléka(kvásek). Pak přilijeme zbytek mléka a olej, osolíme a zpracujeme vše v hladké, nepříliš tuhé těsto, které přeneseme na pečící papír o velikosti plechu a vyválíme.
2
Pěčící papír s těstem přetáhneme na plech a rádýlkem uděláme mřížku tak velkou, jak chceme, aby byly placky velké. Necháme asi 15 minut v teple těsto odpočinout, pak ho potřeme vejcem, posypeme solí, drceným kmínem a dáme do předehřáté trouby péct do růžova.
3
Dobré jsou jak teplé, tak i studené, například s kakaem. Výborné i jako příloha ke gulášové polévce, bramborovému guláši...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škvarkové placky pečené v kuse

Škvarkové placky pečené v kuse

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (od babičky)

Bramborové placky (od babičky)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Stanislava Plačková | 25. 5. 2016 15:58

    K bramboračce byly výborné O:-) málem jsme je snědli z plechu i s pečicím papírem O:-)

  • Pelantová | 15. 4. 2012 17:43

    Sympatický recept pro rychlé pečení. Do večera budou snědené.

  • Zdena | 31. 1. 2012 18:12

    Já myslím, že asi ano. Píše se, nechat v teple odpočinout a když těsto s droždím odpočívá tak vlastně i kyne.

  • Q | 31. 1. 2012 16:36

    Chápu to dobře, že se těsto nenechává vykynout?

  • lenča | 30. 1. 2012 10:30

    rychlé a výborné

  • Vránová | 5. 8. 2011 22:37

    Placky byly naprosto dokonalé, žádná velká práce a navíc jsem do nich přidala pokrájený špek z domácí udírny a byly i voňavé po uzeném ;-) :-P

  • Radka Novotna | 15. 7. 2011 00:08

    Neco malo o bramborach a jejich zpracovani je mozne si precist tady http://www.vseovareni.cz/tipy-a-techniky/skola-vareni-nepostradatelne-brambory/

  • akdar | 4. 5. 2011 07:00

    Placky byly hezky vláčné a díky vyvalování a krájení přímo na plechu i téměř bez práce :-) .

  • Alenka | 15. 2. 2011 21:02

    Ke gulášové polévce je to bazkonkurenční lahůdka!

  • recepty 73 | 16. 8. 2010 18:08

    Mirko,můžete mít vařené ve slupce,ale i zbylé z oběda(oloupané,uvařené,osolené).Jiří

  • MIRKA AKRIM | 12. 8. 2010 11:16

    Brambory maji byt uvarene ve slupce?

  • recepty 73 | 9. 2. 2010 18:51

    Dagmar,tuhle sladkou variantu miluje můj kamarád víc,než bábovku,buchty,dorty....:-)

  • dagmar motlová | 9. 2. 2010 15:47

    posypáno mákem, ochutnáno s povidly, taky mňamka..

  • Klára Keselyova | 5. 2. 2010 16:11

    Jirko, dnes boli placky k obedu. Bola kním biela zemiaková polievka s kôprom, musím pochváliť, je to rýchle a jednoduché. Najbližšie, to dám na "dobre" tukom vymazaný plech, aby so spodu bola kôrka chrumkavá. No aj tak dávam 1*.

  • recepty 73 | 5. 2. 2010 11:55

    To mě těší :-),Lenko. Pájo,z kaše jsem už také zkoušel,špatné teda nejsou,nám tam ale chutnají právě ty kousky brambor:-).Hlavně je to rychlé,žádné vykrajování...Jiří

  • Lenka H. | 5. 2. 2010 11:49

    Včera jsem je upekla a jsou skvělé!

  • Pája S | 4. 2. 2010 11:55

    To vyzkouším.Fotka je fajn!Placky dělám klasiku ,ale toto je s droždím a vůbec to neznám.Mám v lednici zbytek bramborové kaše,to by mělo jít také ne?Mám už i v oblíbených!!:-)

  • recepty 73 | 4. 2. 2010 10:29

    Fotka bude... :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Drcený kmín Droždí Mléko Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Zapečená krupicová kaše

Zapečená krupicová kaše

Nivové placičky

Nivové placičky

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše…

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Sušenky

Sušenky

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Doporučujeme

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

63
Dýňová tortila
Dýňová tortila
41
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
41
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
37
Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Zeleninový salát s…
36
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14 geniálních způsobů!
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14…
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
AHA.cz Herec Václav Svoboda z Ulice: KRACH PLÁNŮ S POSTAVOU NYKLA

Herec Václav Svoboda z Ulice: KRACH PLÁNŮ S POSTAVOU NYKLA

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Pája ze Survivora a Dominique Alagia: ROZCHOD!

Pája ze Survivora a Dominique Alagia: ROZCHOD!

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, Kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, Kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Další doporučené recepty:

Bramborové placky (nejen) se zelím
Bramborové placky (nejen) se zelím
Bramborové placky (od babičky)
Bramborové placky (od babičky)
Bramborové placky (smaženky) pro dědu
Bramborové placky (smaženky) pro dědu
Bramborové placky plněné masem
Bramborové placky plněné masem
Bramborové placky s brokolicí a pórkem
Bramborové placky s brokolicí a pórkem
Bramborové placky s dipem z řepy
Bramborové placky s dipem z řepy
  • Recepty.cz
  • Bramborové placky pečené v kuse
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact