Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a rozšťoucháme. Přidáme okapané zelí, pokrájené uzené maso (slaninu, škvarky...), nastrouhaný česnek, pepř, papriku a dle chuti osolíme, je-li třeba. Dobře promícháme a směs dle potřeby (druhu brambor) zahustíme moukou tak, aby nám z ní šly tvarovat placičky, které pak v rozpáleném oleji smažíme z obou stran dozlatova a dokřupava. Po osmažení odkládáme na ubrousek, odsát přebytečný tuk.
2
Podáváme teplé i studené, jako hlavní chod, přílohu nebo chuťovku k pivu.
3
Varianta pro vegetariány: maso můžeme vynechat, směs dochutit například tymiánem nebo maso nahradit uzeným tofu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Milena
|18. 6. 2016 12:33
Často zkouším nové recepty a tak jsem zkusila i tyto placičky. Už z receptu se dá odhadnout zda stojí za to pustit se do díla. V tomto případě se nemusíte bát ...placičky jsou moc dobré. Pekla jsem je na domácím sádle a dala jsem vejce 2ks.
Karla Strnadová
|5. 5. 2016 07:46
Byly to nejlepší bramborové placky co jsme jedli. Nebyly mastné, jindy mi totiž nasají docela dost oleje a hlavně složení zelí, maso a brambora nám moc chutnalo :-* .