cukrem ! ! ! :-D
Bramborovou placku se skvarkama, tak jako ji pekla moje mama. Takovou mi neda nikdo na svete ani na zadne jine planete... Krasna stara pisnicka.
moje máma donich dávala škvarky. a to je bašta. :-)
Já mám udělat bramboráky ze syrových nastrouhaných brambor.To jste mi neporadili. :-(
Bramborové placky jedině s hrubou moukou, do bramboráků pak ještě přidávám hrubou krupici. Hladká se dává do buchet. Takto jsou mnohem křupavějšíi
Bramborové placky jsou z vařených brambor a hladké mouky. Můžou se dělat na slano i na sladko, ty sladké se smaží na sucho a teprve pak se mastí sádlem a sypou se mákem s cukrem. Já do slaných balím kysané zelí a k tomu plátek uzeného. Je to skvělý oběd. Bramboráky jsou ze syrových brambor :-D <:-)
jasně že hladkou, do placek a lokší jen hladkou :-)
Ja taky! ;-) ;-) :-P
Ivča ty zje hňup hňupe.
Ano a jak jsem psala pred casem.. hlavne ze chutnaj a nesidit na cesneku :-P
Ivo ty si kráva fakt, nechápeš že každý kraj má jiné zvyky, názvosloví atd..blbce si ze sebe teď udělala akorát ty sama, rasistko :-|
stejně jako palačinky nejsou lívance, mimochodem ví to i začínající kuchtíci na SŠ. :P
Pro pipi pončochatů-všici,krom Ostrvaků,vedí,že bram.placky a bramboráky je velký rozdíl.....ovšem je pravda,když udělá ostravačka br.placky předloží mi bramboráky :-).....oni ti moraváci musejů mit vždy něco extra a dělat z druhých blby :-)))))
trafo je to super placka ;-) :-D 8-)
toje super jidla jaj joj 8-)
mam na ty placky chut ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
Ty vole a co majoránka ? bez toho to není bramborák ale PLACEK !!! Jinak díky za návod :)
Hlavne ne hladkou mouku :) polohrubou
jo že .... ;-)
takže v podstatě bramborák :))
Dobrý, ale přidal jsem: česnek (spoustu), mletý pepř, mletý kmín a majoránku. Ono je to kupodivu mnohem chutnější 8-) ;-) :-X
skvělý jídlo :-D
No ale na Severni Morave se rika bramborove placky tem ze syrovych brambor -bohajeho..uz po generace. Ale je to dulezite? Hlavne, ze chutnaji a to placky/bramboraky vzdycky ne? :)
ze SYROVÝCH BRAMBOR to jsou BRAMBORÁKY a ne bramborový placky...bohajeho...:pJinak recept jako inspirace dobrá, jen jsem přidal víc hl. mouky, jelikož jsem placky použil jako obal pro naplnění. Plnil jsem osmahnutým kuřecím masem s cibulkou a klobásou. Samozřejmě jsem to nechal předtím vystydnout. Pak si na mouce udělal placky na jednu naskládal směs a přiklopil a slepil druhou. Dál jsem si vyrobil omáčku- Osmahnutá cibulka s nadrobno nakrájeným špekem, zalité pivem okořeněno, přilito vodou a zahuštěno. Výborné doporučuji. Ale místo kuř. masa požijte vepřové víc se hodí, já ho neměl. Jirka
Pán Ondruš, predstavte si, že k bramborovým plackám sa u nás nikdy žiadne mlieko nepodávalo, ale čaj :))) Ono je to ako s tou vianočnou kapustnicou, každý si urobí podľa svojho.
Zemiaky maju byť surové a podla mňa sa k tomu hodí zakysane mlieko :-). Mama roby skoro rovnaké.
Zkuste do bramboráků přidat trochu kmínu.Není pravda,že zhořkne,ale nesmí ho zas být moc.
Pane Mirku, mohl byste upřesnit, jetli vaše placky jsou ze syrových, nebo z vařených brambor? děkuju
Ja vám dám recept, ktorý vám bude iste chutnať. Z 5 väčších zemiakov 2 nastrúham na jemnom struhadle a 3 na hrubšom, pridám 1 nastrúhanú cibuľu, 2 nastrúhan strúčiky cesnaku, rascu a soľ. Všetko zmiešam rukou a urobím zo zmesi väčší "karbonátku", vložím do rozohriateho oleja na panvu a plácačkou túto zmes pomaly roztiahnem po celej panve, vznikne mi z toho placka, nechám opražiť do rúžova a plácačkou obrátim na druhú stranu a opražím do rúžova. Placku položíme na tanier, keď upražím druhú nedávam ju na hotovú placku, ale dám ju na iný tanier, Placky sú chrumkavé, odporúčam k nim surovú kyslú kapustu. Dobrú chuť.
U nás se placky dělaly vždycky z den předem uvařených brambor (čerstvě uvařené brambory se po struhadle patlají, to máte pravdu). A pekly se na sucho na plotně, teprve upečené se mazaly rozpuštěným máslem a marmeládou. "Placka" ze syrových brambor je bramborák
Je vcelku jedno jak je delate, bo jsou dobre vsechny jak z varenych tak ze syrových, ale doporucuju do placky zabalit po udelaání, kysane zeli, je to mazec
U nás sú zo surových zemiakov zemiakové placky , ak sa pečú na plechu vo vyššej vrstve , tak zemiaková baba, a z varených sú lokše alebo na východe bandurčeniky od bandurka = zemiak : )))
Dovolím si uvést placky a bramboráky na pravou míru. Placky se dělají z vařených brambor, bramboráky naopak ze syrových (jak mě poučila maminka). Ale tento recept se mi výborně hodil, snažila jsem se je ještě trochu okořenit, ale výsledná chuť byla téměř stejná jako u těch neokořeněných...
moc vyborne, ja znam testo na bramboraky jedine ze syrovych brambor, pridala jsem syr, cesnek a majoranku, chutnalo, dekuji za recept.sabrina-
Opravdu moc dobré, tenhle recept jsem hledala od doby, kdy se podobně chutnající placky prodávaly za 50 halířů ve SMAŽENKÁCH ( pro mladší - pravěká občerstvení, kde se prodávaly jen smažené věci). Brambory nestrouhám, ale sekám sekáčkem ( příslušenství k tyčovému mixéru) , jde to rychleji a nemám ostrouhané klouby. Navíc se nádobka sekáčku lépe čistí než velký robot.Dělala jsem z 1/3 množství, i tak to pro jednu osobu bylo až moc! Takže vím, že jsou dobré i studené druhý den....
Aho,j idem robit placky 1x tak dufam ze sa mi to podari :)
já si do nich dala grilovací koření,a jedl to i manžel a že ten je vybíravý! :-))
Tak já to teda skusím... potom dám vedieť...
TY KRÁSO...JE MI 16 ROKŮ A SEM KLUK DNESKA SEM SI DĚLAL TY PLACKY A ÚPLNĚ V POHODĚ TO ZVLÁDNU(MOJE TŘETÍ JÍDLO CCO UMÍM(VEJCE NA TVRDO NA MĚKKO A TED PLACKY))TAKŽE DOPORUČUJU AMATERUM JAKO SEM JA
Zkuste pridat jemne nakrajenou anglickou.
na dovolené jsme podobné placky jedli,byly s klasickým bramborákovým kořením a ještě něčím zvláštním, servírka nám prozradila, že kuchař přidává do těsta maggi. Doma jsme to několikrát zkoušeli, ale marně, tu vynikající chuť to nemělo - holt se musí trefit množství surovin. Honza.
Tak si myslím, že to bude moc dobrý a pořád jsem váhala co budu dnes vařit, toto je jednoduché, nemyslím, že by se měl dělat jen klasický bramborák, toto bude asi chrupavé a voňavé odzkouším uvidíme dám vědět Davide......
myslím, že kdy 2 dělají totéž......tak je to pokažné jiné a já myslím, že když tam dám co mě chutná bude to ono jdu do toho
Mě osobně z vařených brambor nechutnají, navíc jak jsem psala špatně se mi strouhají :)) Ale pokud chcete jít s davem, lze použít i brambory vařené, tím se nic nezkazí ;)
2Lada: Tak ale potom už to jsou bramboráky. :) Ted jsem koukal na další recepty a všude mají do bramb. placek brambory vařené.Podle zde uvedeného receptu dělám bramboráky, jen přidávám pepř, česnek a majoránku. Cibule do bramboráku je vynikající. :)
Cibule i brambory syrové, uvařené se dost těžko strouhají :)))
Nemely by ty brambory být vařené. A ta cibule syrová nebo vařená?
Diky....uz vim co si udelam zitra na obed :-)Jsem sama doma...
NIC MOC.NECHUTNALI MĚ
studenti fei dakuju za veceru
mohly by byt víc ostrejší