• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Bramborové placky
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové placky

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové placky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,60
      kg brambory
    • 50
      g cibule
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 3
      lžíce hladká mouka 2-3
    • 6
      lžíce rostlinný olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory a cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme rozšlehaná vejce, mouku, osolíme a vše promícháme. Na silně rozpáleném oleji smažíme placky po obou stranách dozlatova. Usmažené placky mají být tenké a křupavé. Podáváme je teplé. Placky můžeme podávat s houbovou omáčkou, saláty ze syrové zeleniny nebo s masovou nádivkou. Pokud je chceme posypat cukrem nebo potřít džemem, nepřidáváme do těsta cibuli.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové placky (od babičky)

Bramborové placky (od babičky)

Bramborové placky s dipem z řepy

Bramborové placky s dipem z řepy

Bramborové placky se sýrem po našem

Bramborové placky se sýrem po našem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ha ha | 6. 11. 2016 19:30

    cukrem ! ! ! :-D

  • Marus | 16. 11. 2015 08:34

    Bramborovou placku se skvarkama, tak jako ji pekla moje mama. Takovou mi neda nikdo na svete ani na zadne jine planete... Krasna stara pisnicka.

  • Zdenek | 24. 4. 2015 09:43

    moje máma donich dávala škvarky. a to je bašta. :-)

  • lojza | 26. 1. 2015 10:56

    Já mám udělat bramboráky ze syrových nastrouhaných brambor.To jste mi neporadili. :-(

  • hb | 16. 11. 2014 09:11

    Bramborové placky jedině s hrubou moukou, do bramboráků pak ještě přidávám hrubou krupici. Hladká se dává do buchet. Takto jsou mnohem křupavějšíi

  • tara21 | 30. 5. 2014 09:37

    Bramborové placky jsou z vařených brambor a hladké mouky. Můžou se dělat na slano i na sladko, ty sladké se smaží na sucho a teprve pak se mastí sádlem a sypou se mákem s cukrem. Já do slaných balím kysané zelí a k tomu plátek uzeného. Je to skvělý oběd. Bramboráky jsou ze syrových brambor :-D <:-)

  • jana | 7. 5. 2014 21:12

    jasně že hladkou, do placek a lokší jen hladkou :-)

  • Tom | 12. 10. 2013 16:25

    Ja taky! ;-) ;-) :-P

  • mirek | 10. 10. 2013 10:32

    Ivča ty zje hňup hňupe.

  • PipiPuncocha | 23. 4. 2013 22:31

    Ano a jak jsem psala pred casem.. hlavne ze chutnaj a nesidit na cesneku :-P

  • Ssandy | 23. 4. 2013 19:24

    Jednoduché, rychlé a chutné.

  • š | 14. 4. 2013 10:01

    Ivo ty si kráva fakt, nechápeš že každý kraj má jiné zvyky, názvosloví atd..blbce si ze sebe teď udělala akorát ty sama, rasistko :-|

  • Ostravak | 4. 1. 2013 11:21

    stejně jako palačinky nejsou lívance, mimochodem ví to i začínající kuchtíci na SŠ. :P

  • ivča | 18. 11. 2012 13:07

    Pro pipi pončochatů-všici,krom Ostrvaků,vedí,že bram.placky a bramboráky je velký rozdíl.....ovšem je pravda,když udělá ostravačka br.placky předloží mi bramboráky :-).....oni ti moraváci musejů mit vždy něco extra a dělat z druhých blby :-)))))

  • marek krutihlav trafo | 15. 11. 2012 10:33

    trafo je to super placka ;-) :-D 8-)

  • luke vmrd | 15. 11. 2012 10:27

    toje super jidla jaj joj 8-)

  • petr vosol | 4. 11. 2012 12:42

    mam na ty placky chut ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

  • Karel IV. | 19. 9. 2012 15:07

    Ty vole a co majoránka ? bez toho to není bramborák ale PLACEK !!! Jinak díky za návod :)

  • moad | 8. 3. 2012 12:28

    Hlavne ne hladkou mouku :) polohrubou

  • denis černý | 21. 2. 2012 17:27

    jo že .... ;-)

  • Pavel | 9. 12. 2011 12:54

    takže v podstatě bramborák :))

  • Jarda | 17. 10. 2011 19:05

    Dobrý, ale přidal jsem: česnek (spoustu), mletý pepř, mletý kmín a majoránku. Ono je to kupodivu mnohem chutnější 8-) ;-) :-X

  • david černý | 30. 6. 2011 21:24

    skvělý jídlo :-D

  • Pipi Puncochata | 1. 3. 2010 23:38

    No ale na Severni Morave se rika bramborove placky tem ze syrovych brambor -bohajeho..uz po generace. Ale je to dulezite? Hlavne, ze chutnaji a to placky/bramboraky vzdycky ne? :)

  • Jiří Mašek | 22. 10. 2009 00:03

    ze SYROVÝCH BRAMBOR to jsou BRAMBORÁKY a ne bramborový placky...bohajeho...:pJinak recept jako inspirace dobrá, jen jsem přidal víc hl. mouky, jelikož jsem placky použil jako obal pro naplnění. Plnil jsem osmahnutým kuřecím masem s cibulkou a klobásou. Samozřejmě jsem to nechal předtím vystydnout. Pak si na mouce udělal placky na jednu naskládal směs a přiklopil a slepil druhou. Dál jsem si vyrobil omáčku- Osmahnutá cibulka s nadrobno nakrájeným špekem, zalité pivem okořeněno, přilito vodou a zahuštěno. Výborné doporučuji. Ale místo kuř. masa požijte vepřové víc se hodí, já ho neměl. Jirka

  • Tereza J. | 11. 7. 2009 13:09

    Pán Ondruš, predstavte si, že k bramborovým plackám sa u nás nikdy žiadne mlieko nepodávalo, ale čaj :))) Ono je to ako s tou vianočnou kapustnicou, každý si urobí podľa svojho.

  • Marek Ondruš | 10. 7. 2009 22:22

    Zemiaky maju byť surové a podla mňa sa k tomu hodí zakysane mlieko :-). Mama roby skoro rovnaké.

  • tatík | 24. 1. 2008 15:02

    Zkuste do bramboráků přidat trochu kmínu.Není pravda,že zhořkne,ale nesmí ho zas být moc.

  • Květa | 10. 12. 2007 11:37

    Pane Mirku, mohl byste upřesnit, jetli vaše placky jsou ze syrových, nebo z vařených brambor? děkuju

  • Miroslav Šlahor | 9. 12. 2007 18:44

    Ja vám dám recept, ktorý vám bude iste chutnať. Z 5 väčších zemiakov 2 nastrúham na jemnom struhadle a 3 na hrubšom, pridám 1 nastrúhanú cibuľu, 2 nastrúhan strúčiky cesnaku, rascu a soľ. Všetko zmiešam rukou a urobím zo zmesi väčší "karbonátku", vložím do rozohriateho oleja na panvu a plácačkou túto zmes pomaly roztiahnem po celej panve, vznikne mi z toho placka, nechám opražiť do rúžova a plácačkou obrátim na druhú stranu a opražím do rúžova. Placku položíme na tanier, keď upražím druhú nedávam ju na hotovú placku, ale dám ju na iný tanier, Placky sú chrumkavé, odporúčam k nim surovú kyslú kapustu. Dobrú chuť.

  • Anonym | 18. 3. 2007 12:46

    U nás se placky dělaly vždycky z den předem uvařených brambor (čerstvě uvařené brambory se po struhadle patlají, to máte pravdu). A pekly se na sucho na plotně, teprve upečené se mazaly rozpuštěným máslem a marmeládou. "Placka" ze syrových brambor je bramborák

  • Dalin | 18. 3. 2007 11:37

    Je vcelku jedno jak je delate, bo jsou dobre vsechny jak z varenych tak ze syrových, ale doporucuju do placky zabalit po udelaání, kysane zeli, je to mazec

  • Tereza Jarčušková | 10. 10. 2006 09:48

    U nás sú zo surových zemiakov zemiakové placky , ak sa pečú na plechu vo vyššej vrstve , tak zemiaková baba, a z varených sú lokše alebo na východe bandurčeniky od bandurka = zemiak : )))

  • Klára Madejová | 10. 10. 2006 08:34

    Dovolím si uvést placky a bramboráky na pravou míru. Placky se dělají z vařených brambor, bramboráky naopak ze syrových (jak mě poučila maminka). Ale tento recept se mi výborně hodil, snažila jsem se je ještě trochu okořenit, ale výsledná chuť byla téměř stejná jako u těch neokořeněných...

  • Sabrina | 16. 3. 2006 18:44

    moc vyborne, ja znam testo na bramboraky jedine ze syrovych brambor, pridala jsem syr, cesnek a majoranku, chutnalo, dekuji za recept.sabrina-

  • Ludmila Kanclířová | 12. 2. 2006 08:57

    Opravdu moc dobré, tenhle recept jsem hledala od doby, kdy se podobně chutnající placky prodávaly za 50 halířů ve SMAŽENKÁCH ( pro mladší - pravěká občerstvení, kde se prodávaly jen smažené věci). Brambory nestrouhám, ale sekám sekáčkem ( příslušenství k tyčovému mixéru) , jde to rychleji a nemám ostrouhané klouby. Navíc se nádobka sekáčku lépe čistí než velký robot.Dělala jsem z 1/3 množství, i tak to pro jednu osobu bylo až moc! Takže vím, že jsou dobré i studené druhý den....

  • peto k | 20. 12. 2005 05:41

    Aho,j idem robit placky 1x tak dufam ze sa mi to podari :)

  • jana | 30. 8. 2005 09:25

    já si do nich dala grilovací koření,a jedl to i manžel a že ten je vybíravý! :-))

  • Lucinka K. | 9. 7. 2005 19:25

    Tak já to teda skusím... potom dám vedieť...

  • X X | 10. 5. 2005 17:00

    TY KRÁSO...JE MI 16 ROKŮ A SEM KLUK DNESKA SEM SI DĚLAL TY PLACKY A ÚPLNĚ V POHODĚ TO ZVLÁDNU(MOJE TŘETÍ JÍDLO CCO UMÍM(VEJCE NA TVRDO NA MĚKKO A TED PLACKY))TAKŽE DOPORUČUJU AMATERUM JAKO SEM JA

  • jiri | 12. 4. 2005 19:09

    Zkuste pridat jemne nakrajenou anglickou.

  • Anonym | 11. 3. 2005 15:51

    na dovolené jsme podobné placky jedli,byly s klasickým bramborákovým kořením a ještě něčím zvláštním, servírka nám prozradila, že kuchař přidává do těsta maggi. Doma jsme to několikrát zkoušeli, ale marně, tu vynikající chuť to nemělo - holt se musí trefit množství surovin. Honza.

  • Zdenka | 11. 3. 2005 15:24

    Tak si myslím, že to bude moc dobrý a pořád jsem váhala co budu dnes vařit, toto je jednoduché, nemyslím, že by se měl dělat jen klasický bramborák, toto bude asi chrupavé a voňavé odzkouším uvidíme dám vědět Davide......

  • Bublina | 11. 3. 2005 15:16

    myslím, že kdy 2 dělají totéž......tak je to pokažné jiné a já myslím, že když tam dám co mě chutná bude to ono jdu do toho

  • Lada Kovářová | 11. 3. 2005 15:16

    Mě osobně z vařených brambor nechutnají, navíc jak jsem psala špatně se mi strouhají :)) Ale pokud chcete jít s davem, lze použít i brambory vařené, tím se nic nezkazí ;)

  • David | 11. 3. 2005 15:04

    2Lada: Tak ale potom už to jsou bramboráky. :) Ted jsem koukal na další recepty a všude mají do bramb. placek brambory vařené.Podle zde uvedeného receptu dělám bramboráky, jen přidávám pepř, česnek a majoránku. Cibule do bramboráku je vynikající. :)

  • Lada Kovářová | 11. 3. 2005 12:53

    Cibule i brambory syrové, uvařené se dost těžko strouhají :)))

  • David | 11. 3. 2005 12:48

    Nemely by ty brambory být vařené. A ta cibule syrová nebo vařená?

  • Queeny | 25. 2. 2005 20:40

    Diky....uz vim co si udelam zitra na obed :-)Jsem sama doma...

  • JENÍK Mühl | 18. 3. 2004 22:21

    NIC MOC.NECHUTNALI MĚ

  • Anonym | 8. 3. 2004 22:01

    studenti fei dakuju za veceru

  • michal drahokoupil | 19. 2. 2004 12:11

    mohly by byt víc ostrejší

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pozdní večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety na česnekovém másle

Krevety na česnekovém másle

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Tvarohový tunel plněný ovocem

Tvarohový tunel plněný ovocem

Smetanové tyčinky

Smetanové tyčinky

Polévka z jarních cibulek

Polévka z jarních cibulek

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Zdravá kakaová vegan bábovka

Zdravá kakaová vegan bábovka

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

98
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
62
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
33
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
28
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
28
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Bramborové placičky s prejtem
Bramborové placičky s prejtem
Bramborové placičky se špenátem
Bramborové placičky se špenátem
Bramborové placky
Bramborové placky
Bramborové placky - bezmasé, se zeleninou
Bramborové placky - bezmasé, se…
Bramborové placky (nejen) se zelím
Bramborové placky (nejen) se zelím
Bramborové placky (od babičky)
Bramborové placky (od babičky)
  • Recepty.cz
  • Bramborové placky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact